En dialog om de nye byggekravene...

Rett før jeg la meg onsdag, oppdaget jeg en bloggpost. Den handlet om de merkelige byggkravene som trer i kraft 01.juli. De kravene som sier at alle nye boliger skal ha minst ett handikap-bad...

Fordi jeg har så liten tid til å blogge akkurat i dag, måtte jeg tenke kreativt og praktisk. Ethvert ord som bidrar i kampen mot nye pussige regelverk er bedre enn ingen...?

Med liksom-tillatelse til offentliggjøring, publiserer jeg nesten hele feeden (dialogen) fra hvordan
 mitt hjerte og hjerne (og endel andre) liksom-tvitret til hverandre i forgårs natt:


@hjerne: Byggtekniske krav. Spennende overskrift. Are Slettan bra kar. Mange ord! Liker å lese:)


@hjerte: @hjerne Ååå..Hvem er det ordene skal til? Jeg forstår ikke ordene - selv om de er norske :-/


@hjerne: Haha! RT @hjerte....bla bla bla....forstår ikke ordene..<--Haha, den var god! (cc @areslettan)


@hjerte: @hjerne Det er dårlig gjort å mobbe noen på internett fordi de ikke forstår slik du gjør! (cc @superpuma)
#mobbing


@hjerne: @hjerte Sjekk denne: http://lafornuftenrådeogsamvittighetenfordehandikappedestyreedeg.com


@hjerte: Er det noen som har forstått de nye byggtekniske kravene?


@superpuma: @hjerte Dette høres merksnodig ut.


@hjerte: Anyone som forstår de nye byggtekniske kravene som trår i kraft snart? #byggdegihjel #handikapbad


@hjerte: Hjelp! @SVKristin @JensStoltenberg @JohnasGahrStore @Alltidonline @dronningen @Amnesty @God  @engasjert @dalailama @superpuma


@Alltidonline: @hjerte Godt initiativ! Små bygg kan også bli for store. #byggvettsreglene #miljø


@Internett: RT @Alltidonline @hjerte Godt initiativ! Små bygg kan også bli for store. #byggvettsreglene #miljø


@superpuma: @hjerte Jiises! Er tårnfrid akkurat nå, med fornøyde prinsesser som hører på Spotify. Dette kan da ikke være mulig at regjeringen ønsker?? #Merksnodig


@dronningen: @hjerte Holder lederkonferanse for regjeringen før jeg skal i studio med @gaffel om vår nye foreldrehåndbokroman han skriver. Jobber med kommentar for #B32


@hjerne: @dronningen Slapp av. Du trenger ikke hisse deg opp, for saken er så lett å forstå. Ta et glass vin, kjære deg. ( @hjerte)


@avismann: @dronningen Start leder over Brann.


@mariasimonstad: @hjerne Debatten er viktig.


@hjerte: @dronningen @hjerne @superpuma Takk for at dere bryr dere:) *gråter*


@livsignenavarsete: @hjerte Kvar gong det kjem krav til bygg, åtvarar nokon om kosnadene. Dei nye boligane utgjer mindre enn 1% av den samla bustadsmassen.


@livsignenavarsete: @hjerte @hjerne: Dei som skal etablere seg vil fyrst og fremst orientere seg mot bustader som for lengst er bygd. Vi gjentek og gjentek...Høyr etter.


@hjerte: @livsignenavarsete Tror at dette byggekravet kommer fordi boligene våre skal ivareta oss når vi blir eldre og det ikke er plass til oss på sykehjemmet! #byggdegihjel #eldrepolitikk


@hjerte: @livsignenavarsete Jeg håper du har tid til å svare meg i løpet av denne stortingsperioden. #byggdegihjel


@hjerne: LOL! Tror du at du får svar på den siste tweeten din eller? hehe


@hjerte: @livsignenavarsete Dessuten tror jeg at det ikke vil være ressurser til å hjelpe meg i dusjen når jeg blir gammel. *snufs* #forferdet #utrygg #hofterhatertrapper


@hjerte: @livsignenavarsete Jeg tror også at det hjelper lite med handikapbad, dersom dette badet ikke kreves at legges på bakkeplan. #ulogisk #fordyrende #hofterhatertrapper


@hjerte @livsignenavarsete: Håper du har tid til å svare meg. #densomventerpånoegodtventerikkeforgjeves


@hjerte: @hjerne: Tror jeg har misforstått - for jeg får ikke svar og forstår like lite... *hulker*


@superpuma: @hjerte Jeg bryr meg!!! Jeg er jo ikke @superpuma for ingenting. Superpumaklem til deg;)


@dalailama: The right to freedom is pivotal for the progress of any society. And for this, there should be a sense of global responsibility.


@dalailama: There should be a balance between material and spiritual progress, a balance achieved through the principles based on love and compassion.


@spurv59: RT @superpuma @hjerte Jeg bryr meg!!!  Jeg er jo ikke @superpuma for ingenting. Superpumaklem til deg;)


@skeptisk: @hjerte Mener du at du skal utestenge de handikappede fra boligmarkedet?


@havseilieren: Slenger båten inntil nærmeste brygge for å bygge hus. Velger denne melodien til arbeidet.


@dansegulvet: @superpuma @hjerte @spurv59 @dalailama Dette virker urimelig.


@kommunikatoren: @hjerte Det er viktig at alle parter som et vedtak skal gjelde for, forstår nytteverdien. #kommunikasjon #forståelse #tidsbruk


@Morealeninnimellom: @hjerte Snekkerbeltet strammer like mye for regjeringen som bibelbeltet. Er i Drammen nå, men skal ta dette opp på årsmøtet.


@hjerte: @hjerne Kanskje det er for å ivareta håndverkerbransjen på en finurlig måte disse byggtekniske kravene har kommet? #byggdegihjel #finanskrise #sykepleiemangel


@hjerte: @hjerne Tror folk flest IKKE har råd til å velge på øverste hylle i handikapbaderomsutstyr. Smalt produktutvalg og liten tilgang på økologiske matrialvalg.


@hjerte: @hjerne Når byggebransjen og husbyggerei IKKE tror på kravene, er det ikke da sannsynlig at entreprenørene, sammen med husbyggerne gjør "alt" for å lage "kreative" løsninger?


@hjerne: @hjerte Hva mener du? Tror du takstmenn, byggebransjen og leverandørene vil finne rimeligste og beste smutthull for å komme best mulig unna kravet?


@hjerte: @hjerne: Ja, det tror jeg. Hvis folk flest finner dette rommet "ubrukelig" pga design, kvalitet, pris og komfort som de egentlig ønsker en bolig skal.. Når utgiften ikke tilfredstiller #sløseri


@hjerne: @hjerte Tror du ikke det er mange som ønsker seg store romslige bad, istedet for mer plass på kjøkken eller soverom til sine nye ste-barn? Alle ønsker seg vel et praktisk bad??


@hjerte: @hjerne Artigklumpen! Du er faretruende nær sannheten...;)


@hjerne @ hjerte Hm...


@havseileren: Monterer håndtak over toalettet i laminatplaten som går kant i kant med det grå sklisikre gulvet. Hører denne til arbeidet. Ser på månen.


@dalailama:Freedom Must for Human Creativity http://bit.ly/dxgtjB


@hjerte: @hjerne:Tror det er mange flere enn handikappede som ønsker seg nye boliger også...


@hjerne: @hjerte Hvem da? Er det ikke bare 1% av alt vi bruker som vi VIL bygge nytt for? Resten vil vi bruke på å ta vare på det vi har? For det er det


@hjerte: @hjerne: Nei, snille deg:) Mange sitter med verneverdige hus, arv de vil/må prøve å ivareta, gårder der odel og landbrukspolitikken, strandsoneloven..Hindrer for fornuftig videresalg.


@hjerne: @hjerte: Så du tror mange flere ville ha bygget dersom tilgangen på tomt og regelverket åpnet for å kunne selge med fortjeneste og samtidig innfri krav? At handikapbad blir et nytt umulig krav?


@hjerne: @hjerte Jeg mener alle kravene som følger det å ivareta fredede hus, forpakte jord og drive landbruk. De som ikke får bygge ut husene sine i øde strandsoner? Eldre som trenger et plans leilighet.


@hjerte: @hjerne Ja, jeg tror også det finnes et byggebehov. Flere med meg må da være lei av å fremdeles bruke pengene på all oppryddingen etter etterkrigstidbyggingen?


@hjerne: @hjerte: Aha - du mener dårlig isolasjon, asbest, rimelige materialløsninger, dårlige tak og rørstystemer - fordi man skulle følge Einar Gerhardsens ønske om å bygge opp landet?


@hjerte @hjerne: Ja, nå begynner du og jeg å bli svært gode venner;) Skulle ønske @livsignenavarsete kunne fortelle meg om HVOR alle de handikappede liksom vil flytte- eller om det er skjult eldre- og helsepolitikk..


@hjerne: @hjerte Tipper handikappede bare må være fornøyde dersom de får et hus med tilpasset bad. Om badet ligger på loftet eller har dårlig adkomst utenfra - det har ingen betydning... Hehe


@hjerte: @hjerne ...Eller hva med alle de eldre som gleder seg til tiden kommer, når de kan bruke minstepensjonen på å kjøpe et stort bolighus med kaldt og lite pent bad i kjelleren?


@hjerte @ hjerne: Stakkars de eldre, stakkars handikappede! Jeg er heldig som er frisk. Blir du med på konserten for Kreftsaken i morgen? Har kjøpt billetter:)


@hjerne: Noen som blir med på støttekonserten for #Kreftsaken i morgen?  #tweetup. Sjekk også dette: http://www.etelendigeksempel.jpg   (via @havseileren)


@hjerne: Husk møtet for håndverkere neste onsdag på Sentrum Scene kl 19:00. Tema: Håndverkstradisjoner, kvalitet i arbeid og utdannelse og debatt om byggekrav.


Påbygde etterord - med håndtak bygd i min type omsorg for samfunnet: 
Skulle noen av dere som er med i liksom-dialogen, ønske å bli strøket fra denne bloggposten, så vil jeg selvsagt akseptere det. Jeg ønsker ingen av dere i dialogen noe som helst vondt, men jeg ønsker å fortelle om en viktig sak på en måte som gjør at noen fatter interesse for å kjempe imot vedtaket.

Jeg håper for all del at samfunnet skal ivareta alle som trenger handikapbad på den aller beste og raskeste måten. Men, å la deg og meg fordele alle disse fremtidens viktige handikapbad der kanskje ikke de handikappede selv ønsker det - forstår jeg ikke meningen med. Derfor tror jeg det er flere agendaer for dette byggekravet...

Takk for at du leste dette! Jeg setter pris på en kommentar om du har tid og anledning.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

39, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits