Jeg ser et skjul å dale ned i!

Befinner meg i en indre dialog, og ingen av oss er enige. I kampens hete for å rekke en fredfull jul, har jeg i år overgått meg selv. Ikke det at det har gått på bekostning av alt annet. Jeg har flydd inn i en digital tilværelse, og løser det meste enten på Twitter, Facebook eller via nettet. Det meste kan løses slik. Men, det som betyr aller mest kan ikke løses digitalt enda. Det er det å være sammen med de vi er glade i. Og selvsagt være svært takknemmelige fordi vi har noen å være glad i. Ikke alle er så heldige, og jeg sender mine beste ønsker til de av dere som ikke gleder seg til dagene som kommer. I år igjen.

Dette året har jeg valgt et digitalt julekort. Ikke det at jeg rakk noen i fjor heller, verken av den håndskrevne varianten eller digitale - men, noe er faktisk bedre enn ingenting. Tror jeg. Hadde tenkt å videoblogge, men sitter fremdeles i pysjen og har ikke dusjet i dag heller. Julevasken skjer snart:)

Kortet er under - og du er hjertelig velkommen til å lese det dersom du vil. Jeg har helt bevisst lagt det inn på bloggen - fordi jeg blogger som privatperson og bedriftseier. I ullen men, hjertelig forening.

I år har det skjedd alt mulig. Livet har blitt endt og vendt på - og jeg har prøvd å være tilstede så godt jeg kan. Noen av høydepunktene som privatperson og bedriftseier/leder skal jeg ta med her:

 • - Englegaard ble medlem av De Historiske hoteller og spisesteder. En viktig samarbeidspartner og nyttig fellesskap
 • - Jevnt og mye positiv pressedekning i blader, aviser, tv og på sosiale medier
 • - Vært med i to bøker om reiseliv og opplevelser
 • - Økning av omsetning på over 100% sommeren 2009
 • - Forbedring av rutiner på Englegaard og forverring av andre...
 • - Ekstremt lite fritid har gitt erfaringer på alle plan
 • - Overraskende tilbud fra kjøper ift salg av Englegaard (ble ikke noe av grunnet enstemmig komité i kommunen)
 • - Nye bekjentskaper gjennom sosiale medier som jeg virkelig er svært takknemmelig for!
 • - Fått et digitalt cyberliv som har gjort meg til et lykkeligere menneske
 • - Hatt altfor liten tid med englebarnet, som har satt meg på nye tanker
 • - Har sett fantastiske sider hos ansatte som er rørende og svært imponerende! Tusen takk:)
 • - Tråkket i salaten noen ganger og fått smake ettertrettelig
 • - Funnet ut enda mer av livet?
 • - Har lært enda mer om hva ekte vennskap betyr og er
 • - Har blitt et år eldre, men blir tatt for å være søster til min far...
 • - Hatt jevnlige fantastiske møter med gründergjengen "Kraftpallasset"
 • - Gjenvalgt som styremedlem i Kanalselskapet i Arendal og et par andre verv
 • - Bydd på et drømmehus - med forbehold i tilfellet salg av Englegaard - og måtte la det gå...
 • - Blitt tilbudt flere jobber
 • - Investert i masse nytt datautstyr som en dag skal fungere slik det er ment
 • - Irritert meg over masse
 • - Gledet meg over enda mer
 • - Sovet alt for lite
 • - Grått alt for lite
 • - Vært for lite på kino
 • - Lest alt for få bøker
 • - Funnet alt for få drømmemenn
 • - Klemt alt for lite på Englebarnet

Fordi det ikke er millioner av mennesker som leser denne bloggen, så lar jeg mine digitale evige ord bli stående slik for ettertiden. For det er slik verden ser ut for meg akkurat i dag. Lille julaften 2009. Jeg har glemt å vaske takene, det er ingen kaker bakt, flere gaver gjenstår, julepynten står pent på loftet og jeg har funnet ut at ingen dør av den grunn.

Om noen dager reiser jeg til Afrika. Det blir utrolig deilig! Ferie. Dager som jeg bare skal la komme, og jeg skal bo hos noen av de hyggeligste menneskene jeg kjenner. Midt i julestria i går, kom jeg på at jeg ikke hadde husket å samle inn pent brukte klær og sko fra venner og bekjente (eller mitt eget loft) til å ta med til landsbyskolen i Afrika. Englebarnet og jeg var i Afrika i fjor også, og hadde da en koffert full. I går tvitret jeg til Steinar J. Olsen - supergründeren for Stormberg. Ville Stormberg fylle opp kofferten denne gang? Og det svarte han himmelhøyt JA til:) Fordi det er så få dager til avreise, og ingen postleveranse i mellomdagene - så tvitret jeg om igjen om noen skulle forbi Kristiansang og forbi Englegaard. Nok en engel meldte seg: Svein Mork Dahl. Så nå blir det en koffert full med nye Stormberg sko og klær til fattige skolebarn i Afrika. Deres glede og smil kan ikke måles i koffertstørrelser en gang!

Fra Afrika skal jeg blogge og tvitre. Det er en fantastisk gründerånd og kreativitet der som jeg har lyst til å videreformidle. Håpet og gleden over å skape, mulighetene i alt og ingenting - i tillegg til evnen til å dele med seg.. Den er der i rikt monn.
I tillegg er det en hel haug med andre saker og ting jeg skal undersøke nærmere på min ferie der. For mest av alt skal jeg nesten ikke snakke, nesten ikke bevege meg og jeg klarer sikkert ikke å tenke noe særlig utover det jeg har skrevet over. Jeg skal ha ferie og bare være.

Håper du får en fredfull jul på den måten du ønsker deg! Jul er også tid til ettertanke - og jeg ønsker at du finner tid til å kjenne etter selv. Hvordan du har det. Og husk at det er viktig: hvordan du tar det:)

God jul de siste seks årene - og fred være med dere:)PS: Det er både naboer, ansatte og en stk vaktmester som passer på Englegaard døgnet rundt. Ikke tro at det står der og venter på ubudent besøk. Dessuten er det haugevis med gjenferd der. I tilfellet du tror på slikt. I fjor sendte vi vekk nesten 200, men det er endel der enda...

PS 2: Dersom du lurer på hvem det er på bildene på kortet: Englebarnet er jenten, og gutten er min nevø. De to runde bildene er av englebarnet som liten og vakker og meg som svært ung og lovende.(Ja, jeg skriver og sier "jenten".)

PS 3: Dersom jeg sletter dette blogginnlegget om en stund, er det fordi jeg angrer på noe jeg har gjort. Og det er mye bedre å angre på noe man har gjort enn ikke gjort. Tror jeg.

PS 4: Hvis du skriver i kommentarfeltet blir jeg glad.26 kommentarer

Anne Mette Lie

23.des.2009 kl.09:56

Herlig blogginnlegg!God tur til Afrika!Håper det er greit at jeg legger bloggen din til på bloggrollen min.....?God jul til deg og Englebarnet!

Håkon

23.des.2009 kl.10:05

Godt skjul og takk for smilende kvitring og meldinger. Måtte det nye året komme med inspirasjon, muligheter og spirende gledesfrø.

Goodwill

23.des.2009 kl.10:06

I hvertfall ikke noe problem å se at du og Englebarnet er i slekt! :o)

Kjære Celine, jeg er veldig glad for å ha blitt bittelitt kjent med deg nå i høst. Jeg er mektig imponert over hva du har fått til, og kjenner en ikke så liten tilknytning til stedet ettersom det er så nært mine besteforeldres hjemsted. Alle mine julaftenere i barndommen ble tilbrakt der. Jeg skal til Arendal nyttårshelga, og kommer til lå tenke på deg når jeg kjører forbi på veien nedover ;)

Jeg har også hatt stor glede av å lese i bloggen din og twitringene dine. Du har en humor som stadig får meg til å smile, så jeg lover deg at jeg kommer til å følge deg også inn i 2010, både om Englegaard og om livet ellers.

Ha en riktig god jul, og et godt nytt år, Celine!

Klemmer!

Lise Nilsen

23.des.2009 kl.10:06

Vakker høytid til den lille englefamilien!

Ha en vakker reise til Afrika! Nyt de utrolig kreative håndverkene du finner!

Hils den fine gyldne sanden og det turkise havet og pingvinene! Om jeg ble litt reisesjuk nå og syns jeg kjenner lyset i Cape skinne.... ja...

Sjefsengel

23.des.2009 kl.10:13

Anne Mette Lie:

Tusen takk for det:) Blir selvsagt glad om du vil legge denne til på bloggrollen din. Et hyggelig kompliment! Ønsker deg og dine også en fredfull og god jul. Ta godt vare på hverandre!

Sjefsengel

23.des.2009 kl.10:17

Lise Nilsen:

Kjære Lise - englevingesmykkenes mor!

I går lå det en overraskelse i resepsjonen. Den glitret og hadde vinger nok fra en hel hærskare:) Utrolig vakkert! Finner jeg noen godbiter skal jeg knipse og sende visuelle godsaker til deg underveis. Kanskje finner jeg noe jeg tør å sende deg irl også....

Ønsker deg en fredfull jul, og alt godt for dagene som kommer!

Sjefsengel

23.des.2009 kl.10:20

Håkon:

Kjære Håkon

Ja, jeg tror skjulet jeg straks daler ned i blir akkurat så perfekt det skal.

Tusen takk for at du mener kvitringene og meldingene innholder smil. Tusen takk til deg også, for at DU inspirerer og lærer meg masse med alt det DU deler:)

Ønsker deg og dine en fredfull og fin jul!

Sjefsengel

23.des.2009 kl.10:24

Goodwill:

Egentlig litt vittig at det finnes et bilde der vi likner litt. I alle år har hun aller mest liknet sin far, men innimellom klarer selv jeg å se at hun har noen små englefjær her og der som likner på mine.

Du får smile mildt når du kjører forbi, og en dag når jeg har kommet hjem igjen så inviterer jeg på mirakelkake:)

Er svært takknemmelig for at du følger på både blogg og twitter. Venner irl og url er noe jeg setter stor pris på:)

God jul til deg og dine. Måtte dagene som kommer bringe det du ønsker av stillhet, latter, minner og tanker. Godt nytt år!

Juleengleklem

Trine Grung

23.des.2009 kl.11:06

Du er bare så flink Celine.....jeg beundrer deg virkelig! God juleklem fra meg.....nå skal jeg gjøre siste handling med tassene mine :-)

Bente

23.des.2009 kl.14:38

Er stadig inne å leser på bloggen din, spennende å følge deg. Må igjen takke deg for et fantastisk bryllup, du og englene dine gjorde denne dagen helt uforglemmelig! Ønsker deg og englebarnet en fredfull jul. Klem

Englefryd

23.des.2009 kl.23:26

Så bra julekort Celine. måtte lese det høyt for mannen min, syntes det var så bra!! Her har heller ikke tiden strukket til, med en meget travel høst. Så et slikt romjulskort kan jo kanskje være tingen:-)

God jul til deg og dine. Og god ferie, det fortjener du virkelig!!

Åse

23.des.2009 kl.23:41

Hei Celine - Åse ønsker deg en god jul og god tur til Afrika :-)

Sjefsengel

24.des.2009 kl.10:26

Trine Grung:

Tusen takk, Trine - men, som du ser så er det en milliard ting jeg mener jeg burde klare. Som å skrive julekort, bake kaker og alt. Julen i år består av ekstremt lite julepynt og pakkene...ja. Slik ble det i år.

Håper du kom i mål du også:)

Mamma har akkurat ringt og forskjøvet julegrøtstarten fra 12:00 til 13:30. Hvilket passet englene perfekt! Kanskje jeg rekker litt av det jeg ikke rakk. God jul!

Hils prinsene og prinsessen.

Sjefsengel

24.des.2009 kl.10:37

Bente:

Tusen takk, Bente:) Så hyggelig for oss på Englegaard å få slike fine tilbakemeldinger fra kunder, det varmer mer enn du aner! Da har vi gjort dagen så positiv uforglemmelig som vi også mente bryllup skal være.

Ønsker deg og dine en fredfull og vakker jul, Bente. Hilse din kjære fra englene også.

Juleengleklem:)

Sjefsengel

24.des.2009 kl.10:40

Englefryd:

-Så bra! Tusen takk for kjempe hyggelig tilbakemelding, og at du leste det høyt...:) Det er ikke alt en engel klarer å bre vingene over, men jeg gjør mitt beste. Et hardt liv:)

Håper du og din mann, og alle deres kjære , får en fin og fredfull jul! Dere trenger tydeligvis også å senke skuldrene/vingene:))

Engleklem fra meg

PS Jeg skal virkelig nyyyyyyte Afrikas solstråler og lange dager!

Sjefsengel

24.des.2009 kl.10:41

Åse:

Hei Åse, tusen takk for det! Ønsker deg og dine også en særdeles hyggelig, fredfull og stemningsfull jul:)

Skal sørge for å lade vingene skikkelig i Afrika! Det trengs:)

Juleklemmer

Grunder

24.des.2009 kl.12:55

Hei Céline.

Ønsker deg en virkelig flott jul og en herlig og opplevelsesrik tur til Afrika.

Legg englegrundervingene hjemme imens, en trenger ikke fly rundt hele tiden kjære deg ;) Jeg ville slikket sol, sippet vin, kikket på stjernene, mottatt massasje, sitret i kroppen, svinset litt rundt, ytret meninger, smakt på livet.... og funnet roen! :)

Ha en riktig God Jul. Sender deg en goood klem fra Vestlandet!

anita

25.des.2009 kl.21:08

masse fine ord, håper du tar med dattera di til afrika og klemmer henne masse.

det er ofte di små tinga en angrer på, og ingenting er viktigere i livet enn å ta vare på de nære og kjære.

plutselig en dag er de borte, det har jeg jo erfart, og da er det for sent å gjøre ting om.

ha en flott jul, en fin tur og ett godt nyttår.

klem anita

~SerendipityCat~

25.des.2009 kl.22:10

Det var et fint, morsomt og rørende julekort! :-) Måtte legge ut en anbefaling på bloggen min. Samtidig mange ting til ettertanke, jeg håper du ikke går på veggen av alle utfordringene og sprengkraften du har i deg! Men det er en fryd å følge deg, og jeg håper at ferien i Afrika blir akkurat slik den skal være - superavslappende og energigivende!

Fortsatt god jul til deg og dine!

~Juleklem~

Lene

26.des.2009 kl.06:14

Riktig god jul til deg også. Vi pusser opp kjøkken, så her ble det kaos istedet for rydding og vasking til jul.. Godt å reise bort da. Liker bloggen din godt og koser meg med nye innlegg. God tur til Afrika!

Mari

30.des.2009 kl.15:21

I hvilken by i landet Afrika er det du skal forbarme deg over fattige skolebarn?

Sjefsengel

31.des.2009 kl.00:47

Grunder:

Tusen takk:) Lover deg at dagliglivet har jeg tatt ferie fra... Men, det er bittlitt utfordrende å ikke bli inspirert, se muligheter og tenke "dette var en fantastisk idé" når jeg ser alt de får til her nede. Akkurat der og da føles slik inspirasjon som den beste vitamininnsprøytning også.

Har allerede vært igjjenom flere restaurant besøk, lange timer på en terrasse i solnedgang og kjent Afrikas luft sveipe over slitne vinger. Merker at dette er en PERFEKT slutt på året som har gått og gleder meg til et nytt og spennende 2010.

Håper du har det bra på Vestlandet - at dine prosjekter går den veien du ønsker, at livet farer godt med deg (selv i sprengkulden dere har der hjemme nå). skal sende med glimt av glede og masse solstråler på reisebloggen jeg skriver:-)

( eller trykk på lenken i blogginnlegget jeg skal lage etterpå:)

Sjefsengel

31.des.2009 kl.00:50

anita:

Hei Anita:)

Tusen takk for kloke ord! Du har helt rett - det er ofte de små ting - som egentlig er de store.... Og dermed viktig at vi tar vare på og gjør noe med at alt dette føles greit for alle. en hard lekse på veien...

Denne gangen er faktisk ikke englebarnet med. Hun var med hit sist. Hun skal snart på ferie med sin pappa, og det er ikke bare bare å ta fri fra skolen når som helst. Skulle gjerne hatt henne her nå, for jeg savner henne!

Takk for at du skrev så nært til meg! Ønsker deg en god start på det nye året som straks venter på oss!

Sjefsengel

31.des.2009 kl.00:54

~SerendipityCat~:

Tenk - kortet ble laget i fjor - og skuklle gjelde alle de siste årene og så får jeg ikke lagt det ut før i år. rimelig dårlig prioritering! Det er mange hensyn å ta i et hektisk liv..

Tusen takk for at du legger ut en anbefaling på bloggen din. Det ble jeg veldig glad og rørt av:)

Ja, jeg har planer om å hvile ordentlig ut, lade vinger og glorie slik at de er klare for nye krafttak og utfordringer i året som kommer! Ser frem til videre dialog med deg også:)) Håper du har hatt en fin julefeiring og at det nye året starter akkurat slik du ønsker det!

engleklem!

Sjefsengel

31.des.2009 kl.00:57

Lene:

Tusen takk, Lene! Håper du har klart å nyte noen gode juledager også, selv om kjøkken og kaos har vært tilstede også. Vet litt om hvordan det er å leve i byggekaos.... Utfordrende:)

Jeg rekker ikke å lage all verdens av bloggposter, selv om jeg ønsker at jeg rakk nye hver dag. Har noe å strekke vingene etter:)) Gøy at du følger med!

Les også på reisebloggen min som jeg lenker til på blogginnlegget jeg skal skrive etterpå. Det er

Godt nytt år - vi satser på mulighetene som ligger og venter på oss:))

Sjefsengel

31.des.2009 kl.01:00

Mari:

Hei Mari!

Det som fikk plass i kofferten, og som Stormberg var så vennlige å finne frem til kofferten denne gangen, skal deles ut til barn på skolen like ved Rosendal, i Robertson. en bitteliten skole, og barna der både ser og er fattige. Tynne, små, lange armer som griper etter det de kan få...

Du kan lese mer på reisebloggen som jeg lager for anledningen:

godt nytt år til deg og dine!

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

39, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits