Twitterkake og søte saker

thetwittercakejpg

Dette er Twitterkaken jeg hadde tenkt til å bake en vakker dag. Den ville garantert sett annerledes ut i virkeligheten, og ikke vært enkel å skjære eller lage. Men, hva gjør vel det?

En av de morsomste oppgavene jeg stjeler fra kjøkkenet; er å dekorere kaker. Jeg har ingen som helst utdannelse i konditorfaget, men jeg synes det er veldig morsomt. Egentlig er det litt synd på kjøkkensjefens fagstolthet - jeg vet det. Men, jeg klarer ikke å la være. Derfor blir kakene jeg pynter aldri like, og de får et rimelig orginalt preg. Jeg har med fullt overlegg nærmest grafset til meg melisglasur, roser, dilldall og annet til pyntingen og bare gjordt det.

hstkake engelgaard

Det har faktisk endt med at en av kokkene "aldri mer ville pynte en kake..." fordi jeg tok av pynten og gjorde det på min måte. Ekstremt upedagogisk og lite oppbyggende tok jeg vekk hennes dekor, og dekorerte om igjen. Jeg har bedt om unnskyldning. Det hjalp ikke.

Noen ganger kan jeg stå i flere timer og være i mitt lille univers, der med kaker, pensler, fargepigmenter og remediene mine. Bruker kniver, tannlegeredskap, kjevler, pinner og slike plstredskaper jeg engang kjøpte i en bokhandel (til å lage trolldeig med.)

Før jul har vi marispankurs med gjestene. Da lager vi slikt som på bildet under. Det tar tid og vi bruker airbrush for å lage variasjoner i fargene. Marsipanen er fra Lübeck og smaker himmelsk. Ofte spises det like mye som det lages. Slik er livet. I vannbad smelter vi sjokolade, og det rulles i sukker, melis og nye farger pensles på.

p3200021

1205914724208pskemarsipan11788945510x510r

hnd og marsipan


signatur med sukker
6 kommentarer

Nam, mange fristelser her.

Mona

29.nov.2009 kl.12:33

Den kaken var himmelsk flott tegnet - og for en marsipan! *stum av beundring"

Sjefsengel

29.nov.2009 kl.19:23

Mona:

Takk for det, selv om jeg ikke la ned hele hjertet og tiden min i den. Satt først og skriblet litt på en kake jeg hadde tenkt å lage - og så ble den full av farger etterhvert. Kaker og marsipan - dekor og dill er virkelig en egen hyggelig verden:)

Det var veldig hyggelig med så "stum" kommentar:)

Sidsel Kvammen

06.des.2009 kl.20:03

For en gedigen, fargerik kake! Håper drømmen din om en slik kake går i oppfyllelse, men tiden din strekker vel ikke til. Tegningen er litt av et kunstverk som du bør få opp på et passende sted. Bestiller gjerne en kopi.

Fikk vann i munnen ved å se på den utsøkte marsipanen og med ekte Lubeck marzipan da gitt. Kan ikke bli bedre.

Klem

anita

08.des.2009 kl.10:51

flott tegning, ja.

tror nok med sikkerhet at du kan skaffe deg en biintekt der.

hadde vært deilig med ett marsipankurs, ser nok for meg at det går mere i magen enn i kakeboksen....men det er jo viktig å nyte

ha en fin fin dag

klem

Trine Grung

11.des.2009 kl.14:03

NICE!! Jeg kommer og smaker ASAP!!

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

39, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits