20 ord og spørsmål for ferske gründere

Noen ganger leter jeg etter ord som på norsk er beskrivende nok og fulle av alle de farger og dimensjoner jeg ønsker at ordet burde ha. Et lettelsket ord - med masse kjærlighet i. Som regel fenger de meg mest. Mange ganger ender jeg opp med de vanlige og mest brukte (og som regel mest forståelige) ordene - uten å fargelegge dem med hverken latter, fryd, sorg eller glede.

Ordet gründer er et typisk nøytralt ord. Veldig spredt og uten for mye følelser verken hit eller dit. Men, i dag er det ikke det ordet jeg skal bruse med fjærene om - i dag skal jeg ta frem noen ord en hver gründer på en eller annen måte har kjennskap til...og neste gang er det du som tenker igjennom en ekstra gang før du velger dine ord.. Kanskje har det ingen betydning - og kanskje kan det ha mye større effekt enn du tenkte...

De fleste av oss, uansett om vi er gründere eller ei, bruker endel ord uten å tenke på virkningen de har for oss selv og for omgivelsene. Noen av disse ordene skal jeg herved ta et ørlite engleblikk på.


1: KANSKJE - Hvem i all verden fant på dette ordet? Et totalt bortkastet ord! Det burde vært strøket fra enhver ordbok og alle officepakker for lengst. Barn bør omtrent ikke engang lære at ordet eksisterer. Dette er et typisk ord når leverandøren sier at "varene kommer kanskje innen 1. desember." Eller hva med når medarbeideren din sier: " jeg skal kanskje bytte jobb." Eller hva med: " Jeg kan kanskje klare det hvis jeg får fri noen dager først."  Eller at du lover dine ansatte at de "kanskje skal få mer lønn."

Hva ligger i ordet kanskje? Absolutt ingen ting. Bare feighet og nok et bevis på at noen ikke vil kommitere seg til et eller annet. Vil ikke love noe. Da er det bedre å ikke si noe! Eller hvorfor ikke bruke: "Jeg vil", "Jeg skal gjøre.." eller "Vi har en avtale på at jeg skal..." Først da begynner noen å tro på de ordene du bruker. De ser handling. Du kan risikere å faktisk oppnå resultater.
Hvilket av dine "kanskjer" holder deg tilbake fra videre vekst eller utvikling?

2: SENERE - kommer ikke. Aldri! Det er ikke noe som heter senere. Det er nå som gjelder. Antakeligvis er det bare ditt ego som overbeviser deg på at alt vil gjenta seg og komme tilbake til deg. At du kan utsette absolutt det meste... Ved å si senere trenger du ikke å ta personlig ansvar, eller føle dårlig samvittighet for din prokastnering. Et godt råd er å skrive ordet "senere" på en stor fin lapp og deretter sette et stort kryss over det. Kikk på det hver dag. Det skulle hjelpe deg til å eliminere dette ordet bort fra ditt vokabular.
Hvor mye koster prokastnering deg?

3: MULIGHET- Noen mener at det finnes bare en mulighet...og noen ser muligheter overalt. Det finnes også de som leter hele livet etter dem, som de verken finner eller som dukker opp. Andre som gikk ved siden av, så kanskje mulighetene og grep dem. Det eksisterer ingen gitt formel på hvor mange muligheter som dukker opp. Alltid vil det dukke opp muligheter for den som ser etter det. Det eneste du ikke får lov til av noen, er å gå videre og angre på at du ikke grep den som lå foran øynene og ventet på deg. Det er heller ikke lov til å skylde på andre for at du ikke grep muligheten eller mulighetene. Dette er ditt valg. I hver eneste én ligger uendelige mange nye muligheter... Hvis du ikke griper noen, vil du heller ikke se hva som ligger der og venter på deg.
Hvor mye ergrelse har du med i bagasjen for de muligheter du ikke grep?

4: DRØM - Å være en gründer eller arbeidstaker - eller det å leve i seg selv - så er ordet drøm et av de ordene som innholder mest håp, mest lykke og ekstreme dimensjoner av alt som godt er i verden. På en og samme gang. Her på berget er det i de siste årene blitt båret frem drømmer i form av bedrifter og selvrealisering på et høyt plan. Det er så mye som kan skrives om ordet og definisjonen. Jeg er sikker på at du selv vet best hva ordet betyr for deg. Men, hvorvidt du gjør noe med saken...det er et spørsmål du får stille deg selv.

I dag har vi Ungt Entreprenørskap, som jeg tror er det smarteste tiltaket som er satt ut i livet for dagens nye arbeidstakere og gründere. De vil stå rustet til å kunne se "hvordan hjulet svirrer rundt" og alt som må til for at hjulet både er et hjul og hvor mange som er en viktig del av det. Det læres om kostnader, ansvar og utvikling, deltakelse og selvstendighet.

At det er lov til å være politiker i dag, uten å ha deltatt i det private næringsliv liker jeg overhodet ikke. Skal du etablere en restaurant, må du ta serveringsprøve og etableringsprøve. Skal du ha skjenkerett, må du ta skjenkeprøve. Skal du ha førerkort må du ta førerprøve, skal du bli takstmann må du ta relevant utdanning og eksamen - og bestå. Dette gjelder svært mange yrkesgrupper - det er ikke bare bare å skulle få utføre en tjeneste med et stort hjerte. Hjernen skal bli fyllt opp også. Om regler, lover, etikk og moral. Men, det trengs ingen prøve for å bli den som skal lage alle disse reglene.....og få av dem har vært i sko som ligner på våre...

Politikere får bestemme over alle disse igjen, og flere enn jeg liker har ingen relevant utdanning til dette, men erfaring i det politiske liv som sin beste bakgrunn. Skremmende få har egen erfaring fra det private næringsliv - som er de som skal betale hele gildet i det lange løp. Noen skal forvalte, noen skal skape... Noen ganger høres det ut som om politikere fatter vedtak som høres ut som en drøm, men som ikke er annet enn umulig å gjennomføre i praksis.

Her har jeg lyst til å sette fokus på alle dere som har drømmer som andre realiserer. Det finnes nesten ingen forståelse for at noen av oss tilfeldigvis gjør noe i det daglige som ikke er vår egen drøm. Jeg er en av dem. Jeg kjøpte Englegaard på impuls, i løpet av fire dager. I min underbevissthet kan jeg kanskje ha drømt dette, men det kan jeg ikke huske. I starten når gjester og journalister spurte meg - det vil si det er sjelden et sprøsmål... Det er nemlig der glorien trykker litt. For det jeg gjør MÅ liksom være en drøm jeg realiserer. Derfor mener alle at dette er mitt livsverk. Selv om jeg svarer at dette ikke har vært noen drøm, så kommer det verken på trykk eller blir hørt. For jeg har passjon.  Det forviller de fleste til å tro at det dermed er min drøm. Jeg er et menneske med passjon for ganske mye... Men, mengden passjon er ulik. Jeg vet hva min drøm er - og at jeg en vakker dag snart skal gjøre noe med den.
Hva er din drøm - og følger du den?

5: SELVSTENDIG - Smak på ordet "selvstendig" - og det smaker surt, søtt, kaldt ,tøft og ganske ensomt. Klare seg selv. Noe vi alle vil så godt vi kan. I arbeidslivet kan det være en fordel å være selvstendig, og mange mener at det å ansette en som har vært selvstendig næringsdrivende kan være et ekstra fortrinn. Uselvstendighet er mindre godt likt, men hva vi legger i begrepet å være selvstendig er høyst ulikt. I ordet ligger det svært lite nyttig informasjon som kan brukes for fremtiden eller nåtiden, eller som minner fra fortiden. Mange ender opp med å velge seg bort fra å være selvstendig, til å bli mindre selvstendige. Det handler om mengden ansvar og kapasitet, mengde utførelsesevne og resultatoppnåelse. Er det å ha yrkesrettet attføring selvstendig? Er det å få støtte fra staten til griseproduksjon selvstendig? Er det å få ekstra tiltak selvstendighet? Er det å få arbeidsledighetstrygd selvstendig?
Hva betyr ordet selvstendig for deg?

6: LIVSVERK - Dette er mitt livsverk, dette er hans livsverk - er setninger vi ofte hører. Og liker å høre. I ordet ligger det masse stolthet, men det ligger faktisk mye stagnasjon i det. Et livsverk er på mange måter et livsverk først når det er omtrent ferdig. Men, stopper verden opp da? Er det ikke mulig å utføre flere livsverk? Og hva vet noen om hva som er din drøm, dine mål og det du forbinder med suksess?
Har du utført ditt livsverk enda?
Og kommer du i det hele tatt til å gjøre det?
Er det begrensede antall livsverk tilgjengelig pr person?


7: LIVSSTIL - "Det er blitt en livsstil", er godt for mange å konkludere med. Gjerne når de taler om andre enn seg selv. Like mye som vi nikker meningsløst men, vi tror vi nikker samtykkende, til slike uttalelser. Det finnes positive livsstiler og mindre positive livsstiler. Derfor er ordet nok et ord på listen over ubrukelig ord i en grúndersjel. (ivertfall mitt) For å slippe å ta innover seg for mye informasjon. Hvis vi er stolte over det vi gjør er det mye lettere å bruke ordet. Spesielt hvis det er sunt, innholder trening og turer i skog og mark...
Hva er din livsstil?
Skal du endre på din livsstil?


8: PASJON - Jeg garanterer deg at det ikke er alt du trenger. Pasjon (bare) virker for å underbygge og utvide det det er pasjon for. Pasjon uten "mening" brenner deg og alle andre ut. Pluss at du ender opp med å bli plagsom for dine omgivelser på grunn av din inkonsekvens. En ting er antydning av ADHD og maniske tendenser eller at du mister troverdighet fordi ingen aner hva du egentlig brenner mest for. Noen bare brenner...for alt og ingenting. Masse ild, og ingen glød.. Det å kjenne hva og hvor du har hjertet ditt - er et godt steg i starten. For alle pasjoner trenger ikke å ha livets rett som en gullkantet bedrift. Det er ikke sikkert at heklede toalettrullholdere har stort nok marked, eller at folk er villige til å betale nok for produktet.
Har du inkonsekvent pasjon?

9: PLANLEGGING - Ubrukelig (ofte). Bortkastet tid. For all del; du kan være heldig å lage en plan - for å oppdage at du fulgte den til punkt og prikke. Fabelaktig! Men, det gir deg overhodet ingen mulighet for at kreativiteten din eller andres får blomstre? Det gir deg ingen mulighet for å gå deg vill. Tenk om ingen gikk seg vill lengre? Så kjedelig! I stedet prøv dette: ta et skritt i en retning, uten at du nødvendigvis vet hvor det fører deg hen. Være fortsatt forelsket i ordet: "Hvorfor" uten at du blir stoppet fordi du ikke vet hvordan eller hvor.

I nedgangstider kutter mange bedrifter ned på produktutvikling og innovasjon. Det satses på sikkerhet. Det er også viktig å være villig til å ta risiko for å kunne møte oppgangen som kommer siden. Det skyldes på fornuft og realisme, men vi er avhengig at noen tør det umulige. Det er slik mye mer enn du aner har blitt en verdenssuksess. Det er også en større enighet i spesielt USA at det er omtrent viktig å ha gått konkurs en gang. En ekte businessmann...
Er du villig til å skru av GPS´en og bare fly avgårde også?

10: RASJONELL - Utfordringen med dette ordet er at det er så merksnodig trygt. Altfor trygt. Trygghet kan være skikkelig dyrt og farlig. Du kan prøve å være uforståelig, irrasjonell og totalt sinnsyk eller gal. Stopp med å vente til du føler deg trygg på deg selv. Prøv å bryt noen inngrodde regler og ivertfall bryt janteloven mange ganger hver eneste dag. Det er skremmende å stikke vingen sin ut. Men, det er en direkte sammenheng mellom hvor ukomfortabel du er villig til å føle deg og hvor suksessfull du maksimalt kan ende opp som.
Hva er den mest irrasjonelle tingen du kunne ha funnet på å gjøre i denne situasjonen?

11: REALISTISK - Realistisk betyr omtrent det samme som gjennomførbart og fornuftig. Det ligger lite shcwung i det. Men, en hel bøtte med trygghet og sikkerhet for å nå sitt mål noe enklere. Ta vekk risikablene. Det å være ærlig er noe nærmere sannheten av hva mange mener realistisk betyr. Ikke lure noen, og aller minst deg selv.
Noen ganger er det urealistiske prosjekter som ender opp med å bli de største historiene, de største suksessene og skape nye drømmer for mange flere enn den som var urealistisk. Så vi har helt klart bruk for urealistiske fenomener.
Er du realistisk i forhold til deg selv og ditt mål, din drøm?

12: KLAR - Ikke vent til du er klar. Bare fly avgårde. I dag! Hvem bryr seg om du er klar allikevel? Ingen er noensinne ordentlig klare egentlig. Ikke tro at du må være foreberedt på alt til enhver tid og at det er mer enn alt i hele verden som skal til før du kan bli klar. "Bare vi får større lager", "Bare finanskrisen er over", "Bare vi hadde vært flere.."   "Bare barna blir store nok", "Bare jeg lykkes med den siste investeringen", "Bare vi får byttet ut sjefen".

Lærdom kommer ikke etter nitid planlegging, men evnen til å gjennomføre i praksis. Ingen aner som regel hva du egentlig hadde som plan i hodet for å være "klar". Det er dessuten mulig å gjøre masse med de ressursene en har som regel. Kanskje du virker klar nok for alle rundt deg?
Hva er det du venter på?

13: VELOVERVEID - Bare ta ordet bort. Nå. Ting er veloverveid først i etterkant. I tillegg endrer din definisjon på veloverveid seg i løpet av livet. For når du ligger der med hjerteinfarkt og har jobbet deg i hjel, så var ikke det suksessrike telefonselskapet kanskje verken veloverveid eller noen suksess?
Kan du se for deg ting du har gjort som velovervei eller ikke - som du trodde var det motsatte?

14: ALLSIDIG - er middelmådig. Aner ikke hva du mener, men hvis valget er å bli oppmerksom eller begeistret - så vil i alle fall jeg ønske det siste. Se for deg at du måtte gjøre noe med håndleddet ditt, som dessverre brakk og hadde gitt deg mye trøbbel fordi det ikke grodde korrekt. Det var komplisert. Ta tre ulike leger som har helt vanlig legepraksis og erfaring og sammenlign med en lands- eller verdenkjent lege innen håndleddsbrudd. Ikke vær for allsidig nå... Spesialisér, spesialisér, spesialisér.
Hva er du den aller dyktigste på?

15: SUKSESS - Dette er et av de mest skumle ord. For hva er en suksess med mindre du vet hva som var målet til den eller de som stod bak det du utroper til en suksess? Alle ord er indivduelt betinget. Når noen forteller meg at nå har du suksess, Céline - da blir jeg mer irritert enn blid.Selv om jeg forstår at de sikkert mener det positivt. De har bare ikke tenkt på hva de legger i ordet.

Hvorfor vil ingen vite hva jeg mener er suksess for meg? Først da er det relevant å kunne forholde seg til slike begreper. I tillegg endrer ofte definisjonen av hva vi mener er suksess seg fra det ene året til det andre - eller for den sags skyld fra dag til dag...
Hva er suksess for deg og hvordan definerer du suksess for andre?
Er det mulig å ha en formel for hva suksess er?


16: MÅL - Enhver gründer elsker ordet. Mål. Målbart - men, av hvem. som skal måle resultatene i bankboksen, i antall ansatte, i antall kontrakter og vekstpotensiale. Jeg tror mange små og mellomstore bedrifter har mål som er i stadig endring. De strekkes, de tøyes litt mot siden og de krympes. Alt etter som vinden blåser. Å snakke med noen som har et klart og lettoppfattelig mål - er en glede. Jeg skal bli verdens beste kvinnelige langdistanse løper.

For å ha et mål, må målene kunne vurderes nøytralt. (Ja, hun løp 42,6 km og det bestemte vi på forhånd var målet. Ikke som en sammneligning opp mot f.eks tid.) Vårt mål er å øke omsetningen med 32% innen 1.mai 2010, samtidig som vi nedbemmanner 12%. Det er målbart. Jeg tror mål må kunne evalueres og gjøres tydeligere og spisses. Jeg vil bli god, gjøre det så godt jeg kan, bli flink, få det til å gå rundt, skaffe meg en jobb....bla bla. Hva betyr vel slikt?

Dessuten bør det kanskje være rom for å gå seg vill underveis, som en del av veien mot målet. Ikke vite hva villskapen er, men ha rom og tid for det. Uten at du mister målet av syne. Veien blir til - og målet det bestemmer du. Veien kan også være målet.
Er ditt mål klart definert og målbart?

17: VISJON - Meningen. Tror ikke det trenger ytterligere forklaring. Er et elsket og hatet ord det også. Flott hvis det er en godhjertet visjon og man lykkes. Helt forferdelig dersom visjonen ikke fikk røtter, og ikke hadde følelsene med.
Har du en visjon du er fornøyd med?

18: TÅLMODIGHET - en vidunderlig egenskap. Men, det er noen verdier som er helsemessige smarte å kjenne til ved å være utålmodig også... For eksempel; kjenn etter på definisjonen av ordet utålmodig. Rastløs forventning. Umettet begjær. Foranderlig, varm og full av passjon. Ikke aksept for forsinkelser eller opposisjon. Intolleranse for forstyrrelser. Ivrig til å sette i gang. Higen etter forandring. Lysten på noe som er ventet. Misliking av alt som har med forsinkelser å gjøre. Begjær etter forandring og ekstase.
Hva ville skje din bedrift hvis du var litt mer utålmodig?

19: NETTVERK - Kjært barn har mange navn. Noen er allergiske for ordet, og vil liksom ikke tilkjennegi at de er med i eller leter etter et nettverk. At det ikke er viktig. Jeg velger å kalle det nettverk akkurat her, men du må gjerne kjenne det igjen som kunder, leverandører, venner, bekjente, lokalsamfunnet eller naboene. Eller "Etableringsgruppe", "Barseltreff", "Frimurere", "RT", ditt politiske parti, bedriftsvolleyballaget eller "Female Future"... Eller det kan være dine venner på Facebook, følgerne på Twitter, bloggleserne, eller på en haug chattekanaler.

De sosiale mediene er svært viktig for dialogen med nåtiden og fremtiden. Det er ikke lengre aviser, blader, tv og radio som teller mest innen nettverket og de "tilhørerne du har". Det er nemlig helt ut med kommunikasjon som er enveis. Det er dialog, dialog og dialog. 14% av leserne tror på slike reklamebudskap som står der. Hele 78% tror på personlig anbefaling. Dette er tall du ikke har lov til å glemme. Du kan ikke ignorere sosiale medier som en måte å bygge relasjoner, kundekontakt og bygge ditt omdømme på. Det vil føles som mange flere "løse tråder" og ikke skjer salg/henvendelser nødvendigvis like raskt og i samme prosess som før - men, alle disse løse trådene blir tilsammen det som er ditt nettverk også. Det er ditt nettverk du har dine kunder, dine mentorer, din kunnskap og det du trenger..
Har du nettverket ditt stort nok slik at du er fornøyd?

20: BALANSE - med hva? Balanse med naboen? Balanse med deg selv, som du allerede er? Hvis du er veldig sulten, men svært forelsket er det da å kalle det balanse - så lenge du er fornøyd? Ordet skaper mest av alt en gyldig grunn til å være ofte misfornøyd. Det er harmoni vi ønsker. At alle skal bli sett og hørt for den de er og det de gjør. At alle er like verdifulle. Uansett hudfarge, religion, yrke, utdannelse, erfaring, størrelse, kvaliteter eller evner til gjennomføring.

Vi har alle vår værekraft som i noen tilfeller venter på å bli tatt i bruk enda mer.  Det skaper harmoni i oss selv og i samfunnet generelt. Være det beste mulige menneske vi vet om. Være mot andre slik vi vil at andre skal være mot oss.

For ikke lenge siden hadde vi tilgang på masse godt lesestoff om noen som prøvde å balansere lønnsoppgjøret. Omsorgsarbeidere ble likestilt med industriarbeidere... Hva i all verden er likt med dette? (Diskusjonen og tankene rundt det kunne blitt et stort blogginnlegg i seg selv, men det får jeg ta en annen gang om jeg orker.)

Det provoserer meg langt bak alle fjærene at noen som har en laaang utdannelse søker på en ny jobb; men stiller uvettige lønnskrav. Fordi de har lang erfaring fra andre bedrifter. Den yrkesbakgrunnen, enten de har gått tre eller tretten år på skole - gjør ikke dem til noen bedre servitør, renholder, advokat eller butikkekspeditør av den grunn. De har ingen krav  til høyrere lønn fordi de har utdannelse i noe helt annet enn det bedriften trenger. Det er hvordan de utførerer handlingen som til syvende og sist teller. Du kan være den beste advokat i verden, og ha suksesshistorier i fleng å slenge rundt deg, og likevel ikke være en god søppelmann eller ryddehjelp på puben.

For å få harmoni, mener jeg at evnen og viljen til å gjøre ord til handling på de plan som trengs er kimen til et bedre arbeidsmiljø og et bedre liv generelt. Jeg har nulltolleranse for eiendomsmegleren som er blitt arbeidsledig og som ikke kan ta en jobb som kassedame - fordi det er under deres utdannelse. Trivsel med og på jobben vet vi alle er svært viktig for sjelen og helsen. Men, innstillingen til ditt bidrag for samfunnet den lager du selv.
Er du i harmoni med din tilværelse og for samfunnet forøvrig?

-og som en venn av meg akkurat minnet meg på; så uteble ordet effektivitet... Jeg har allerede del 2 av dette innlegget et sted i luften her og skal få skrevet det ned:)
 
signatur med hvit sofa

15 kommentarer

Grunder

20.nov.2009 kl.10:05

Veldig ofte er en grunder både UBALANSERT og dermed langt fra ALLSIDIG. IRRASJONAL og tar tar beslutninger som er langt fra VELOVERVEIDE. Grundere har en tendens til å trykke på for mange knapper på en gang, noe som KANSKJE kan gjøre DRØMMEN om SUKSESS UREALISTISK. En SELVSTENDIG grunder har ofte ikke gjort den mest raffinerte PLANLEGGINGEN før han er KLAR. Men .. han venter ikke til SENERE. UTÅLMODIGHETEN sammen med en enrom risikovilje gjør at han ?bare gjør det?. En GRUNDER ser ofte flere MULIGHETER enn UMULIGHETER, og med PASJON, visjoner og ofte UREALISTISKE MÅL er det likevel denne enorme drivkraften i grunderen som gjør at han KANSKJE likevel lykkes helt eller delvis med å innfri DRØMMEN og får SUKSESS med LIVSVERKET sitt. De som lykkes er ofte de grunderne som finner ut at det ligger mye kompetanse og ressurser som i et etablert eller uetablert NETTVERK, og benytter dette nettopp til å bli bedre der en selv er svak. Mange andre går på trynet!

Jan Sverre Reboli Paulsen

20.nov.2009 kl.12:03

...tak...

På dansk sier de: "Hvor er det bare dejligt!" - og det passer godt. Igjen, takk. Og husk: fortsett å tro på deg.

JanS

PS: "Jeg vet hva min drøm er - og at jeg en vakker dag snart skal gjøre noe med den." - "snart, kanskje, om jeg er klar....?" ;-) Det var også godt å lese.

Astrid

20.nov.2009 kl.12:24

For det første, Grunder; Kongekommentar!!!

Og så til kjære, fine Céline;

At du skrev denne bloggposten akkurat nå, det er nesten så du leser tankene mine... Nå har du forhåpentligvis fått mailen min, så da vet du litt om hva jeg går med planer om - men det visste du virkelig ikke da du skrev dette. Og likevel klarer du å skrive noe som jeg sluker med øynene, hjertet og hodet! Jeg suger til meg av din kunnskap og håper å en dag bli like klok :) TAKK!

Sjefsengel

20.nov.2009 kl.13:00

Grunder:

Glitrende beskrevet og kommentert:)

Tusen takk for at du la gründersjelen din i tastaturet på akkurat den måten du gjorde!!

Sjefsengel

20.nov.2009 kl.13:02

Astrid:

-Ja, helt enig med deg, Astrid - en kongekommentar fra Grunder:)

Hvorvidt jeg er så innmari klok, er vel en uttalelse med store modifikasjoner. Men, et stort gründerhjerte prøver jeg å beholde. Gleder meg til å se hva du skal sette ut i livet:)

Sjefsengel

20.nov.2009 kl.13:07

Jan Sverre Reboli Paulsen:

Værsågod:)

Takk for hyggelig tilbakemelding.

Det å ha en drøm og få leve den ut - kan i mange tilfeller gi store resultater for en selv og ikke minst omgivelsene:)

Jepp - at jeg ikke gjør noe med min egen drøm er jo ganske tøysete egentlig. Derfor tar jeg tak, og satser på at jeg snart har ballast nok til å drømme irl og samtidig leve med hele meg og min lille familie:)

Grunder

20.nov.2009 kl.15:28

Takk Céline, både for innlegget og kommentaren! Det bor uten tvil en sterk og dyktig grunder i Sjefsengelen. Jeg følger med deg med spenning, og litt fra sidelinjen. Lykke til!

Lisa

20.nov.2009 kl.16:30

Tror faktisk bare jeg printer ut hele innlegget og henger det på kjøleskapet! Ikke mer å si om den saken. (særdeles godt skrevet)

22.nov.2009 kl.15:08

Leste bare begynnelsen på dette, da jeg ser at det første ordet du mener er negativt er ordet: kanskje. Det blir da litt merkelig for meg å lese videre, da jeg ser at du selv bruker ordet 2 ganger i din presentasjon, i èn og samme setning!!

Sjefsengel

26.nov.2009 kl.01:28

Anonym:

I en innledning om bruken av ord - der momentet følelser og flere dimensjoner i hvert ord er temaet - der mener jeg ordet "kanskje" passer perfekt. Fordi jeg har erfart og lært i min verden at et mer bevisst ordvalg kan bety økte resultater i den retningen jeg ønsker meg.

Fordi jeg ikke aner hvem du er (eller andre lesere) så har jeg ingen rett til å påstå at du vil forstå dette, eller mene at det er korrekt. Derfor må jeg gi deg og leserne muligheten til å kjenne at dette mulig ikke kan stemme eller forstås.

Som du kanskje forstår nå, så er kanskje fyllt av muligheter, og en hel bøtte med ulike tåkebelagte antakelser. I NÆRINGSLIVET kan derfor kanskje være lurt å tenke over bruken av.

Grunder

26.nov.2009 kl.12:42

KANSKJE ikke alle forstår dybden i tekster hvor ord ved forskjellig benyttelse kan ha totalt forskjellig betydning og virkning. KaaaaANSKJE kommer kongen .... :)

anita

27.nov.2009 kl.17:41

takk for i dag.

gleder meg til å høre om helgens utflukt

kos deg masse m vinen, go helg

klem anita

Sjefsengel

29.nov.2009 kl.19:21

Grunder:

...da jeg var yngre (hvilket jeg føler meg et halvt århundre fra nå) trodde jeg at hvis jeg pugget ord og forstod dem, da "lå hele verden" foran mine føtter. Nå sitter jeg bortpakket langs landeveien, med et tastatur og oppdager at jeg bruker de samme ordene om igjen og omigjen..

Tok en liten test på Twitter idag, der det ble oppramset de tre mest brukte ordene jeg hadde tastet i mine tweets de siste tre måneder. Det var: Ikke, takk og tusen. Så fantasiløst men, takknemmlig må jeg ha vært stadig vekk..

Om ikke kongen kommer, så kommer det kanskje noen andre. Hvem vet, kanskje er ord mer enn jeg aner. Godt det er mye å lære.

Grunder

08.des.2009 kl.16:56

Ord og handling er makt, og spesielt kombinasjonen av de to. Prioriteringen din for et halvt århundre siden har jo gitt uttelling i akkurat de kvalitetene som du blant annet er kjent for, ord og handling.

Benytter anledningen til å ønske deg en kontrollert nedtrapping mot en rolig og fredfull jul. Jeg klarer det ikke, konstant "høy" på grunder(f...)skap ;)

Sjefsengel

10.des.2009 kl.17:25

Grunder:

Ja, det er noe med at ord uten handling fungerer kun på visse felt i livet. Som bøker som griper oss, der handlingen skjer i vårt eget indre og setter oss i stand til å ta nye og andre typer valg enn vi mulig ville gjort før vi leste akkurat den boken.

Prioriteringen min for et halvt århundre siden (...) har absolutt gitt resultater. Resultater som jeg er stolt av, og andre som jeg ikke er stolt av. Alt har sin pris. Det er vel den største lærdommen jeg har fått.

Du er jo inne på en av de lærdommene som jeg kjenner godt på (her mens jeg kontrollert trapper ned...) at det å være høy på gründerlivet har mange sider. Slik at ord som f...skap går an å settes i forbindelse med ordet gründer...

Tusen takk for gode ønsker om en rolig og fredfull jul! Jeg skal senke vingene kraftig og puste rolige tanker inn i hjertet. Er du sikker på at du ikke klarer noe lignende? Virker som om du kunne hatt lyst på litt fri du også;)

Ønsker deg en fred- og frydefull jul. Med litt lengre morgenstunder og kortere nattelige arbeidsdager, noen gode middager med de aller beste venner og familie, og at du rekker å glede deg over å være underveis med det du holder på med;)

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

39, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits