Med mirakler på menyen fikk englene nok å gjøre:-)

Rekordsommer på Englegaard

Har plassert meg på mitt überlille og overfyllte kontor, som ligger i Englegaards 2.etasje. Fra resepsjonen går det en veldig bratt trapp opp, eventuelt ned, der det en gang var et klesskap. Fordi jeg er så lat (?) og ville spare vingene fra å fly ca 50 meter for hver gang jeg skulle opp eller ned, bestemte jeg at dette ledige lille "hullet" kunne bli en fantastisk trapp. Alle mente vi ville dette ned og slå oss stygt.(Spesielt Mammaen min). Mange som har sett trappen ovenfra tror at de fleste kan dette ned. Det smarteste med en slik bratt og utfordrende trapp, er at den er så bratt at du holde deg fast, og den ser så skummel ut ovenfra at du unngår den som bare det. Noen har foreslått "brannstang" (pole - og det hadde sikkert vært kjekt ned - men opp, da???)

Dessuten blir det noe tjofs med vinger, forkle og kokkelue. Trapp er tingen! Hver gang jeg klatrer ned og det er noen i resepsjonen, har standard uttrykket blitt: ja, engler daler ned fra sky.. Og en litt påklistret latter. Selv om den er inderlig. Det er bare det at vi har sagt det så mange ganger. Må øve inn noe lurt å si neste gang.

p5130066
Slik ser trappen ut fra kontoret mitt...

dsc0102
Her titter jeg ned til resepsjonen...

Et himmelskt oppgjør

Idag sitter jeg på kontoret, med bena på pulten og hundrevis av ting jeg holder på med. Multitasking og multitasting, egentlig. En ting er at det skal ordnes til bryllup i helgen. Utevielse og gode greier. Det er bare en bitteliten utfordring vi alle kjenner på nå - det regner, tordner og lyner. Det er meldt stiv kuling og at folk omtrent bør holde seg innendørs. Som engler har vi helt klart gode kontakter, og vi har aldri hatt regn på noen av bryllupene våre før. Enten har jeg tastet litt galt da jeg bestilte, eller så er det slik at himmelen bare skurer Englegaard bra til den store dagen.

Så - med bena høyt og vingene slapt ned til siden, har jeg også rukket å smugtitte på noen tall for juli måned. Oppdager at vi sannelig nesten har doblet omsetningen i juli fra ifjor! Nesten 100% økning!! (korrekt på nestsiste dag i måneden: 98,5% - og i morgen bør vi klare å runde 100% før midnatt.. Dette trengte vi - og det er vi ufattelig stolte av. Alle englene på huset har jobbet usedvanelig mye og hardt i hele sommer. Det har kokt på kjøkkenet, under forklær og av smilende gjester. Klart det har gått raskt i svingene noen ganger - og
vi har gjort så godt vi kunne HVER ENESTE DAG!

315 mirakelkaken2
Mirakelkaken er vårt beste produkt. Vi kaller denne en av våre signaturretter.
 En tredjedel av gjestene som har vært her - har spist den.. Kaken har, som du ser på bildet, en sjokolade under seg som har smeltet i ren begeistring for å være en del av mirakelet:-) Mirakelkaken er glutenfri og oppskriften er superhemmelig. Den tar to dager å lage og vi bruker en hel hønsegjeng for å få få nok egg til hver baking. Oppskriften er kodet på kjøkkenet - og kokkene som lager den får kun lov til å lage den til egen familie hjemme. Selv synes jeg kaken smaker like godt til frokost som til nattmat:-) (Det er skummelt å bo på Englegaard hele året-)

Det som mange også spiser er "Himmelbjerget" - en halvhøy sandwich - med soltørket tomat og olivenbrød, med kyllingfilet, stekt sopp, aioli, tomat og løk i. Rundt seg har den alkoholfri sørlandschips. På tredjeplass er det "En glad laks" - ovnsstekt laks, med asparges, agurksalat, ovnsstekte poteter, rømme og kjærlighet. Tradisjonelt og godt:-)

I følge statistikken betaler omtrent 15 % med kontanter. Resten trekker kortet evnt. kreditt. Under en tredjedel av omsetningen i juli er overnatting. REsten er restaurant, drikke og butikken.Over halvparten av gjestene er innom butikken og kjøper med seg noe også. Slike tall er interessant å lese, og det er spennende å prøve å forstå kundene våre. Ikke det at vi hører på kundene ( he he) men, vi prøver å finne litt ut om dem. Var ikke det strategisk skrevet. (nope)

Litt mediaomtale skader sjelden

Englegaard har helt fra starten vært utrolig heldig med mye mediaomtale. Mange bemerker dette: "Så flink du har vært med pr i media, Céline".... Og da svarer jeg alltid at det er MEDIA SOM HAR KOMMET TIL ENGLEGAARD - Hver gang!! Mange vil ikke tro på det, men slik er det. Vi er jo engler:-) Tenkte at en liten oversikt kunne sømme seg på en dag som idag (men, jeg beklager at jeg ikke orker å sjekke når og hvor mange sider...):

Det gode liv
2004 - ca 7 helsider

Mamma
2005 - ca 6 helsider

Kamille
4 forskjellige ganger

Eva
2006

Bonytt
2007 ca 6 sider

Allers
2007/08 ca 6 helsider

Hjemmet
ca 2007/08, 5 helsider?

Se&Hør
ca 2008, helside?

TV3
 (Norge, Sverige, Damnark)
Interiørserie, ca 2007

Nrk Nyttårskavalkaden, P1
Intervju 2007?

Kanal 24
Intervju av Trine Grung ( det var slik vi ble kjent!!) 2005

TvNorge
Husker ikke når

TvA (lokalt)
Husker ikke -men, flere ganger

Business Q4
2004 5 helsider

Her&Nå
2007, dobbeltside?

Aftenposten
2007? Bolig, 2-3 helsider
-og da sjefsengelen hadde navnedag året etter.

Horeca
Bransjeblad for hoteller og restuaranter) 2008
5 helsider?

Berlingske Tidende (Danmark)
Helside 2005/6?

Massevis av helsider i lokalavisen Agderposten

Massevis av helsider i Tvedestrandsposten

Helsider i Arendals Tidende

Diverse omtale i/på
Aust Agder Blad

Sandefjord Posten

Stavanger Aftenblad

Kragerøposten

Extra

Sommeraviser fra distriktene rundt

Massevis av brosjyrer

Lev Landlig

Flere sørlandske "bla-i" bøker

P4

P5


KK
2009, ca 6 sider

A-magasinet
2009, 3 helsider

Denne sommeren har to forskjellige kokebøker vært innom
- så det gleder vi oss veldig til å se resultatet av!! (2009 og 2010, tror jeg)

Rom123 vil gjerne hareportasje og intervju...

Kamille vil en gang til...

Norsk Ukeblad ønsker også visstnok... (har bedt om bilder)

...og jeg fikk en mail fra noen i Bolig Pluss...

Artige avisoppslag fikk vi jo også etter at Hellstrøm med tv-team bodde hos oss en uke
- da de skulle fikse opp et annet hotell. (Tvedestrand Fjordhotell) Vi lærte masse og fikk en kjempefin tone med hele gjengen. Et uforglemmelig godt besøk:-) Heidi fortalte akkurat en artig historie til meg (hun jobbet nemlig ikke da Hellstrøm var her og ønsket seg Grappa...) En gjest tidligere i sommer hadde spurt etter noe "digestive" etter måltidet. Heidi løp raskt ned på tørrlageret og hentet kjeksen med samme navn. (vi bruker den i ostekake.) Gjesten skrattlo og tipset 100 kroner for en god opplevelse. Han fikk selvsagt etterhvert Grappa, men kjeksen tror jeg ble liggende...

Det kan hende (garantert) at jeg har glemt noen - men, jeg synes listen er kjempefin og lang!
Ja - jeg er stolt av det vi har fått til med bankens midler og kraftig innsats fra omverdenen!!


I tillegg til å være sjefsengel - dvs eie og drive Englegaard har jeg de siste snart seks årene også vært:
- mentor for noen forskjellige bedrifter i ungt entreprenørskap,
- jurymedlem for dømming av ungst entreprenørskap,
- holdt haugevis av kurs i butikk og varehandel/konseptutviklingskurs,
- var i 5 år juryformann for kåring av beste båtinteriør i alle klasser og messestands
på Norges nest største båtmesse (Sørlandets Båtmesse)
- Sitter som styremedlem for Kanalselskapet (i Arendal)
-Vært nestformann for Tvedestrand Næringsforening
-Kreativ leder for Kraftpallasset
-sensor og eksamensforfatter for kreative fag i Videregående skoler
-stylist for interiørblader og interiørkjeder
-stylist for reklamebransjen
-laget grafiske løsninger for kunder
-designet messestands for kunder og satt opp disse ( mest Norges Varemesse)
( og dette nevnte jeg fordi det meste av alt dette har vært i media også)
- ja så har jeg noen ganger faktisk vært....modell... eh

Akkurat nå er jeg litt fniseaktig stolt av å være nominert til Norges Ms Twitter... Du kan stemme her.
I år var jeg også nominert til Årets Kvinnelige Gründer I Agder.

Hvis du vil følge meg på twitter gjør du det her. Hvis du vil ha egen Twitter konto først gjør du det her.
Hvis du ikke er venn med meg på Facebook kan du bli det her.

Englegaard er også et stolt medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder - og gleder oss hver gang over alle de gode ord vi får for dette fra våre gjester, i tillegg til alt vi lærer av engasjerte og kunnskapsrike medlemsbedrifter! Hvilken flott kjede å være medlem av!

....og innimellom klarer jeg å være bare mamma - til verdens flotteste og skjønneste datter Emeline! Hun er den jeg er mest stolt av i hele, hele verden! Akkurat nå er hun på besøk hos skotske venner - snakker engelsk en hel uke. Og hun er bare akkurat fyllt 11 år.
Hun er selvstendig og utrolig klok. Akkurat som meg. He he.
Derfor feirer jeg oss med et bilde av henne og meg som jeg synes er ufattelig flott (og looks verrrry American ) - men, det var tro det eller ei - helt tilfeldig at fotografen knipset bildet til reportasjen i KK.
Emeline er et ekte englebarn - bare se her:

emeline og cline fixet kk

Mine vinger er strukket til det ytterste - og jeg gjør hver dag det jeg klarer for å få hjulene til å gå rundt. Det er tøft, men jeg har heldigvis valgt det selv:-)) De ansatte har gjort en fenomenal jobb i sommer!!! Uten dem hadde dette ALDRI gått an! Vi som jobber mest til daglig denne sommeren er:

Rasa har hatt hovedansvaret for renhold i sommer også - hun er fra Litauen og kjenner huset godt etter flere somre her på Englegaard. TIl vanlig studerer hun i Litauen, der hun kommer fra og bor resten av året. Rasa pleier å sende sms på vinteren: Me come june work til september. Ok? Rasa. Da svarer jeg som regel: Ok, what date will you arrive and when going back... Datoene stemmer aldri helt, men dette er metoden vår:-) Hun pleier å ha med seg ganske vonde kaker fra Litauen som takk.

Jorun har kommet tilbake etter sin sommerferie og er også renholdsengel her. Hun er alltid full av smil og glede! Jorun sørger for å få bragt revent dynetrekk til fiksing, og stryker som en gudinne! Hun er også mammaen til Heidi som også jobber her. Derfor kan selvsagt ikke Jorun få høre alt... he he. (Lurer på om Jorun leser denne bloggen? Hvis du leser, Jorun - så er det ikke noe du ikke vet. Ville bare tøyse litt, vet du:-))

Lina serverer mest frokost og svever rundt i  restauranten med et englesmil helt utenom det vanlige. Blond, vakker og flink som bare ekte engler kan være! Hun steker pannekaker til frokost, sjekker gjester ut og sannelig tar hun ikke i et tak dersom en seng må rees i full fart en sen kveldsstund. Lina har vinger like store som regnbuen, og Lina begeistrer små og store gjester. Det er klinisk umulig å se om Lina er trist eller lei seg - hun smiler MED øynene allikvel. De mannlige gjestene smiler særdeles mye tilbake:-)

Maren - som jeg fant etter en ferie hos venner i Sør Afrika der hun var au pair. Vi fant tonen skikkelig bra:-)  Maren har steppet inn som den erfarne servicemidede engelen vi også trengte. Hun serverer, tilbereder og rydder med brusende vinger og mange gjester sier hun også ser ut som en engel. Hun hadde akkurat vært her i en time, da hun fikk plutselig eneansvaret for å passe på Englegaard. ( Pappa kom på sykehus og jeg måtte se til min kjære far..) Maren takler alt:-) Innimellom sover Maren på jbben, for til vanlig bor hun i Lillehammer. Eller hos tanten i Arendal.

Robin - en ekte englemann - englegutt - som rydder, serverer, bærer og brer vingene sine over nye områder stadig vekk. Robin stiller alltid opp og vil gjerne jobbe i denne bransjen etterhvert på fulltid. Han begynner på kokk og servitørlinjen til høsten:-) Han er svært stolt av å jobbe her, og tar tak i all verdens av ting som trengs. Det er alltid noe å gjøre her. Robin ville tilogmed at foreldrene skulle avbryte ferien for at han skulle komme på jobb. (*tror han maste veldig:-) ) Det er ekte engasjement!

Jan Frode - er ganske fersk i hærskaren. Smiler akkurat som solen og er et råskinn i oppvasken! Jeg har litt lite å skrive om Jan Frode, som jeg også klarer å kalle Jon Tore og lignende. Sååå ny er han. Jeg prøver, og klarer det hvis jeg sier det veldig raskt. Da tror jeg ikke at han hører at jeg har litt Alzheimer. Han stiller i penbukse og nypresset skjorte hver arbeidsdag!

Heidi - er den engelen som fløy først inn i hærskaren her. Bare 14 år begynte hun og vaske på Englegaard. Hun flakset raskt opp i gradene - og nå er hun "mini-Céline." Denne gangen ment som et kompliment:-) Hun har  god oversikt og hun er virkelig en engel. Modig, klok, tålmodig, lojal og ytterst serviceminded! Heidi skal studere til høsten. Hun er akkurat ferdig med videregående. Begynte her som fjorten åring....tenk det! Hun har et talent utenom det vanlige, og bare vent Norge - hun kan få lederjobber om noen år!
 
Ann-Kristine -
kokken som kjørte forbi Englegaard og tenkte: Her vil jeg jobbe! Deretter sendte hun en mail - og vips her var hun. Som alle andre ble hun hevet inn i jobben, og tryllet frem fantastiske smaker på rekke og rad. Hun kan godt ha vondt her og der - men, det stopper ikke Ann-Kristine. Denne damen har vett til å si ifra, og vi smiler ofte og mye av hennes vittigheter.

Anne-May - Kjøkkensjefen:-)) Endelig tilbake etter altfor lang sommerferie (synes vi, selvsagt - men, for henne fullstendig fortjent og godt) Anne-May kom også bare innom Englegaard - og ville jobbe akkurat her! Det er lange og tøffe arbeidsdager for en kjøkkensjef, og mye ansvar hviler på hennes skuldre. Denne damen har noen smaksløker som overgår det meste. Helt villt bra. Hun elsker å pynte kaker og lage til de nydeligste fat og anretninger. Anne-May er også hovedtillitsvalgt og som en slags mamma for de andre ansatte. Jeg er den store skumle slitne sjefen (som pga mye jobbing ser ut som om jeg er mammaen. Jeg er den fysiske mamma ( "Er det døtrene dine som jobber her???" Anne-May den psykiske mamma)

Geir Olav - Vaktmesterengelen! Som selv i ferien har vandret opp hit, sørget for nyklipte plener og bæring, sortering, fiksing av alt som tenkes må/bør/kan fikses i løpet av en hektisk sommer. Geir Olav er Mannen i huset. Han har kontroll på mye viktig! Ber vi Geir-Olav om noe, husker han det til minste detalj. For en hukommelse!! Han er min "hjerne" når listen over ting som bør ordnes blir litt vel høy. Ganske ofte forteller Geir-Olav om alt han vinner. Den mannen har virkelig flaks i konkurranser og lodd. Heldiggrisen!

Sissel - et olja lyn fra Stavanger:-)) (..er ikke det et slags Stavanger uttrykk??) Sissel og Cecilie dukket opp på Englegaard fordi de likte stedet så godt, og derfra var ikke veien lang til at jeg plutselig spurte om ikke de ville jobbe litt her mens de allikvel var her... Sissel har et utrolig lag med barn (fordi hun har vært fobbaltrener - og hun er seig så det holder. Svinser hurtig rundt til gjestene og serverer med stor lyst og glede.

Cecilie - Sissels vedheng:-)) Er med og serverer eller er håndtlanger på kjøkkenet dersom det trengs mest. God til å smile, le og snakke om alt og ingenting! Ivrig sjel med mange jern i ilden. Snart skal hun gidte seg, med Sissel (som beskrevet over) og snart begynner hun i ny jobb. Vi regner med hyppige besøk her allikvel. Her er damen som liker interiør, stæsj og det gode liv!

Aneta - ny polsk og innleid kjøkkenhjelp - og vi øver oss på å si kjevle, salat, Mirakelkake...Det kuttes, hakkes og kokes:-) Vi har lært snedne agurkblomsterkutting, og hun er ivrig til å delta hele tiden. smilende, høflig og særdeles lojal. Hittil. Hun har bare jobbet her i to dager. Har annonsert etter kjøkkenhjelp siden krigen, og endelig kom det litt mer hjelp!

Meg selv - tja - har jobbet mer enn jeg overhodet ante jeg hadde evnen til. Ikke det at det har vært helt god jobbing alltid, men jeg har gjort det jeg kunne. Jeg innrømmer at jeg sist uke holdt på å drepe absolutt alle på jobb - for da var jeg så sliten. Da var jeg en skikkelig elendig sjef!!!!!!!!!!! (igjen) Jeg vet det:-)

Dette var dagens skryt om Englegaard. Det har vi fortjent, alle som en! Hurra!!! Tusen takk, alle gjester, ansatte, dere som tenker på oss og vil oss vel!! Vi sender selvsagt også store takk til himmelen selv - for å få lov til å være en del av alt.

signatur med rosa paraply

7 kommentarer

Sissel

30.jul.2009 kl.23:09

Nydelige ord Celine! Dine ansatte er fantastisk og det er du også! Gla i deg og dere! Fikk spist mer en en gang av den Himmelske menyen i sommer og det er jeg VELDIG gla for :-) Klem fra Sissel

Fredrik

31.jul.2009 kl.01:59

Hver gang den kommentaren kommer å du må si noe lurt har jeg ett forslag til å si.

Ja julenissen kommer ned pipa engang i året mens Engler daler alle de andre dagene ;)
Bare ett lite forslag

Anita

31.jul.2009 kl.02:17

Det er altid så koselig på Englegård:)
Må altid innom når jeg er på de kanter...
Dere gjør en fantastisk jobb alle sammen:))
Kommer snart innom igjen..

Englefryd

31.jul.2009 kl.11:24

Wow det var en imponerende liste over mediadekning og vel fortjent er det må jeg si.
Og jammen rekker du ikke mange verv ved siden av Englegaard også du. Imponert er jeg!!!
Også skjønner jeg godt at du er glede i dine ansatte. De vi møtte på vårt besøk var i allefall enestående.
Håper jeg får komme tilbake for å smake mirakelkaken en gang ( irriterer meg grønn over at jeg ikke smakte den sist:-)

monica

31.jul.2009 kl.17:48

Gratulerer....har ikke vært innom men må vel det neste gang jeg er ute å reiser:) ser du skriver en del om bryllup..og du skal være toastmaster i høst..jeg har tatt på meg oppgaven neste helg, å har ikke enda helt funnet den røde tråden hvordan jeg skal ha det mellom mat, sanger og taler..tips mottas med stor engleglede..ha en vakker fredda...og du; forsiktig i trappa....:)monica i nord

Monica :)

31.jul.2009 kl.19:25

Så FANTASTISK!!! Har fulgt med og leser bloggen din :) ... Måtte bare si at det er helt utrolig imponerende alt du har fått til... men sånn er det vel bare med ENGLER ;) All ROS til dere, velfortjent!!! Har jo selv fått oppleve en liten flik av himmelen i sommer, og det kan virkelig anbefales videre :) Maten var HIMMELSK, kaken var et MIRAKEL, og vi hadde to fantastiske dager i HIMMELRIKET :)))Vi følte oss nesten HJEMME :):):) ..... og vi kommer gjerne igjen for opplevelsen :)

Astrid

01.aug.2009 kl.02:10

Må bare legge igjen et lite spor etter meg, Celine for å si at du virkelig IMPONERER meg. Med bloggen din, dine lange innlegg og fine bilder, din ekstreme merittliste, dine lederegenskaper og din entusiasme. Forresten, når jeg tenker på det; Hva med at du begynner som 'coach' som bijobb også? Hadde gladlig tatt timer hos deg i den tenke-ut-jobb-og-karriere tiden jeg er inne i nå, tror du har utrolig mye lurt å si :) For en strålende job med Englegaard, god pr og god økning i omsetning, men jeg må si at jeg er temmelig sikker på at dette i hovedsak skyldes selveste sjefsengelen! Jeg tar av meg den imaginere hatten min... :)

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

39, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits