Herfra til evigheten


...Om å kjenne duften av morgendagen...

Natt til idag sendte Soria Moria Barnehage i Arendal og Englegaard ut en pressemelding. I løpet av ganske så kort tid hadde to engasjerte kvinner diskutert politikk og resultatet var en overraskende positiv henvendelse fra min venninne: "Kan vi kjøpe Englegaard og lage Soria Moria avdeling Tvedestrand der?" Begge hadde vi fulgt med at kommunen holder på med både skolestrukturen og barnehagestrategien - og følelsen jeg satt igjen med var: "Ja, dette kan jeg se kan være et perfekt sted for barna, ansatte, miljøet og lokalsamfunnet - samtidig som Englegaards ånd og sjel blir ivaretatt på den aller beste måte."

Aldri har jeg gått ut og gitt noen inntrykk at jeg i det hele tatt tenker på å selge, eller vist tendenser til at jeg ikke liker mitt kjære Englegaard. Men, tanken var sådd, og fordi jeg har kjent grunnleggerne bak Soria Moria i over tyve år - så visste jeg hva de stod for og hvilket utrolig konsept de har i sitt Soria Moria. Jeg valgte selv (her nede er det små forhold) å kjøre 2 timer hver dag for at min datter skulle være i nettopp Soria Moria. De var i mitt hjerte det aller aller beste alternativet jeg visste om og fremdeles vet om som barnehage.


For dere som kjenner meg, så vet mange av dere at jeg er veldig opptatt av helhetlige tanker, fra det ytre estetiske til de indre kvaliteter som handler om medmenneskelighet, kjærlighet, inderlighet, natur, kreativitet, trygghet, åndelighet, troen på det gode og positiv tankekraft. Alt i Soria Moria er gjennomfarget av disse elementene, og min datter elsket sine fem år i Soria Moria. (Nå er hun snart 11 år).

Denne tryggheten i konseptet Soria Moria og verdiene bak hos eierne har veid veldig tungt i det som hittil er min STORE avgjørelse. Jeg har sagt at jeg vil selge Englegaard til Linda og Bjørn Inge Øygarden dersom kommunen ønsker dette og er positive til etableringen. Saken tror og håper vi skal opp i kommunestyre møte i september. Først da vil vi vite litt mer om morgendagene - og inntil videre så skal vi her på Englegaard bre våre vinger like ømt over våre hyggelige gjester, lage mat med kjærlighet, servere den deiligste Mirakelkake og vi skal gjøre alt akkurat som før. Nattaklemme skal florere.

Slik så pressemeldingen ut:
soria moria pressemelding

Dette resulterte i morgenfrisk telefon fra lokalavisen Agderposten - og slik ble deres artikkel på nettet:

bilde 2


..og tett etterfulgt av den alltid så positive lokalavisen Arendals Tidende:

bilde 5


Vi har ansvar for det vi gjør og for det vi lar være å gjøre, sa en klok sjel en gang. Jeg har hele tiden tatt ansvar for mine valg om å kjøpe Englegaard (selv om det var en impulshandling.) Og det har hele tiden vært og fremdeles er EKTE kjærlighet fra min side. Jeg er ikke mindre glad i Englegaard nå, men jeg har tatt valget om å kjenne på "hva om Englegaard får egne vinger og flyr på eventyr med Soria Moria istedet for meg"....?

Sms, mailer, kommentarer på nettsteder og henvendelser har vært mange i dag. Som Agderpostens journalist (som ringte opp i kveld også spurte) "Hva skal du eventuelt gjøre hvis du selger, Céline?" "Aner ikke" er svaret. Så langt har jeg ikke tenkt, og har heller ikke tenkt å tenke på det før eventuelt i september.

Jeg tar det som et stort kompliment at noen ser ut til å være like glade i Englegaard som meg - så mye at de faktisk turde å spørre om jeg vil klippe den heftige tykke navlestrengen til prosjektet jeg har lagt ned enorme mengder kjærlighet, blod, svette, tårer og latter underveis i. Mine medarbeidere og kjære ansatte har en utrolig fin holdning til det som nå er kommet opp, og alle vi er enige om at "det som skal skje kommer til å skje" - Enten det er den ene veien eller den andre veien. Slik tenke rmange av oss engler på huset. De vil bli løpende informert dersom jeg får ny informasjon.

Inntil videre, vil dere som har bestilt arrangmenter her videre i fremtiden få en epost av meg og oss på Englegaard - der vi vil forklare hva som eventuelt kan skje. Vi har bestillinger frem til 2013 og det er allerede mange som har tatt kontakt. Hvis dere klarer å være tålmodige, så vet vi mer i september, men om dere ønsker annet så skal vi strekke vingene så laaaangt vi overhodet klarer, for å finne gode løsninger i forhold til det dere ønsker innen pris, kvalitet og omgivelser.

Jeg er passe klar for alle de spørsmål, som jeg allerede ser antydningen til skal komme....
Hvor lenge har du tenkt eller planlagt dette?
 - Veldig kort tid. Jeg har fått en hyggelig, overraskende og seriøs henvendelse som jeg vil se mulighetene for å gjennomføre.

Skal du selge uansett dersom Soria Moria prosjektet ikke blir noe av?
- Pr dd er det overhodet ikke tanken!!!! Vi og jeg har planer om å fortsette med akkurat samme glød og engasjement videre - som det du har vært vant til å oppleve her fra før.

Selger du fordi det er finanskrise?
-Nei, overhodet ikke.

Selger du fordi du ikke liker Englegaard mer?
-Nei, overhodet ikke.

Hvor mye har du fått tilbud om?
-Ingen kommentar.

Er de ansatte med i prosessen?
- Ja. De har vist stor forståelse og har en fantastisk fin innstilling til veien videre. Det er jeg svært takknemmelig for. Alle de ansatte her, er noen veldig speiselle sjeler for meg, og vi har en helt spesiell tone med hverandre på huset.

Hvorfor vil du gi opp drømmen?
- Dette har (som jeg har skrevet her på bloggen mange ganger før) aldri vært en drøm, men en impuls handling. Jeg ble forelsket i huset - og huset ble forelsket i meg. Englegaard trengte ekte kjærlighet! Noe den fortsatt skal få:-)

...Men, går det ikke bra?
- Jo, det går bare bedre og bedre! Vi har fått masse pressedekning og vi får hver dag ufattelig mye skryt for de søte servicemindede som jobber her, den nydelige og gode maten og omgivelsene. Vi er stolte av det vi gjør! Og vi foretsetter med det. Vi ser de gode ringvirkningene av å være med i De Historiske hoteller og spisesteder og vi gleder oss over hver ny dag, hver ny gjest og hvert nye smil vi kan dele med andre. Vi ser gjester komme igjen og igjen og vi frydes.

Håper du har fått svar på alt du har lurt på om dette. Hvis du har flere spørsmål - spør meg og jeg skal svare så godt jeg kan. Har du noen kommentarer du vil legge igjen, blir jeg glad! Dette er ikke å gi opp, men å se på skrittene jeg tar og hvordan vingene mine tåler å fly.

It doesn´t matter what size your wings are - but if you know how to fly....

signatur med flere fjr

15 kommentarer

molly

03.jul.2009 kl.02:40

Wow og tøft! Men med tanke på hvem som ønsker å kjøpe det, så er det kanskje en mening med det?
Veldig enig med deg i det helhetlige, og kanskje det er på tide å fly videre også noen ganger, mens man er på topp...tror du har mer i vente, og jeg tror du er en sjel som må utforske det.
Spennende å følge med videre. Mine er ikke så store, men jeg flyr jeg også, kræsjlander sånn innimellom, men pyttsann!
Lykke til ene eller andre veien;)

erling

03.jul.2009 kl.07:49

Du er værekraft i praksis
beste hilsen apostel erling

Mai

03.jul.2009 kl.09:14

Jeg beundrer din fleksibilitet og mot til og gripe sjangsen og fly når du kan. Stå på! Lykke til!

Morten

03.jul.2009 kl.10:52

Ikke selg!

kamp-gudinne

03.jul.2009 kl.12:49

jobber selv i SM og skjønner mer og mer at jeg er med på en stoor eventyrlig reise.....
Mye spennende i vente!

celine

03.jul.2009 kl.14:24

Hei Molly:-)

Det er alltid en mening med det som skjer oss - det tror jeg definitivt på. Er jo engel, vet du:-) Om jeg skal fly videre eller ikke er jo absolutt et stykke unna fordi Tvedestrand kommune har mange viktige avgjørelser og politiske vedtak som eventuelt må fattes først. Det jeg er helt enig med meg selv i, er at hvis det blir salg så er Soria Morias brede vinger og store hjerter det beste for Englegaards sjel.

Alle kræsjlander vi litt innimellom, også jeg. Men, da er det bare å børste vekk det som skal og bruse med fjærene igjen. Hva morgendagene egentlig bringer vet ikke vi engler engang - så jeg setter pris på at du også følger med på flyturen:-)

Jeg prøver å være distansert gjennom sommeren, for jeg tror på at jeg blir akkurat der jeg skal bli og flyr akkurat dit jeg skal. Ha en deilig helg!

celine

03.jul.2009 kl.14:27

Kjære apostel:-)

Tusen takk - livet skjer her og nå - og uansett vet jeg at værekraften i deg og meg er.
Vi møtes snart igjen! Hils din firbente levende engel.

celine

03.jul.2009 kl.14:30

Hei Mai
...Jeg havnet her langs landeveien med store smil og ømt hjerte. Mange vil være enig med meg at det var veldig tilfeldig og sikkert skjebnen. Fordi ekte kjærlighet ikke ruster, så vil det være like greit å være meg enten jeg selger eller ikke. Jeg er der jeg skal - og det føles godt. Englegaard er fremdeles mitt hjertebarn og slik skal sommeren fortsette. Takk for gode ord:-)))
Ha en riktig fin sommer videre.

celine

03.jul.2009 kl.14:32

Hei Morten

Fordi? Jeg lytter med begge vinger og en gnistrende glorie...

celine

03.jul.2009 kl.14:34

Ærede kamp-gudinne

...Ja, dere i Soria Moria lever virkelig opp til visjonen deres og konseptet. God tur videre, og vær glad du jobber i en fantastisk barnehage. Det skal bli gøy å følge dere i fremtiden også - enten det er her eller der..:-)

Løvinnen

03.jul.2009 kl.17:05

Hei Celine!
Jeg synes dette hørtes kjempe spennende ut, og du har en veldig fin innstilling i forhold til å se dine og andres muligheter. Og ja, hvordan skulle verden vært hvis vi ikke kunne sett muligheter for utvikling og forandring, og i stedet frykten det!?
Nei, stå på! Det som skjer det skjer:D Det er spennende og leve.......
Løveklemmer=)

Morten

04.jul.2009 kl.00:23

Har bare vært på Englegaard en gang, for ikke veldig lenge siden og ble trollbundet av stedet og atmosfæren!
Vet du har mye å gjøre med stedet og at det krever mye av deg, men jeg ville synes det var synd om det ble en barnehage....
Uansett, lykke til videre med stedet og hva du bestemmer deg for.
Håper du fikser Mac problemene dine

Morten

04.jul.2009 kl.17:39

Selv om barnehage er sikkert fint, men det er for få steder som Englegaard er egentlig det jeg forsøker å si...

M

Gjest

14.jul.2009 kl.11:58

Fyttigrisen .. her tas det heftige og respekterte beslutninger av en modig kvinne. Lykke til Céline!

Men ..

Ryktene sier at Englegaard har en egen hemmelig grunnvannskilde for foryngelse, og at vi andre kan gjeste stedet også i fremtiden .. som Tusser og Troll med lekende barnesinn. Stemmer det?

celine

16.jul.2009 kl.00:43

Kjære gjest!
Tusen takk for lykkeønsker. Det setter jeg stor pris på! Livet er slik det skal til enhver tid, og det er så spennende å være meg, synes jeg. Det vil være en interessant tid Englegaard og jeg går i møte. Uansett hva som skjer.

Ryktene du har hørt om grunnvannskilden for foryngelse var vakre.Jeg tror Englegaard uansett alltid vil ha plass til dem med store hjerter og brede smil - enten det er Tusser, Troll, Vetter eller engler. Det er ivertfall en ting å tro på inntil videre.

Tusen takk for at du kommenterer.

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

39, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits