Nakne fakta om fregner

frecklesiibysssssergiu

Det sies at hver fregne er et søtt merke etter en engels kyss. Min aller-skjønneste-i-hele-universet-datter har en hel liten bukett fregner og da hun var liten var det såååå gøy hver gang mamma (jeg) pekte på disse fregnene. Eller pekte på nye, ettersom solen varmet denne delen av moder jord. Selv har jeg overhodet ingen fregner. Uansett hvor godt jeg leter. Klart dette kan skyldes at jeg er en engel selv? Jeg vet sannelig ikke. Jeg har merker etter etter hardt liv gravert inn i ansiktet. Det er utallige artige rynker som ikke kan kjøpes for penger og der er groper, porer, sprekker og annet snusk som gjør hvert møte med speilet til en fantastisk opplevelse.

"Fregner er merker etter kyss fra engler."

Mulig jeg ønsket meg fregner en gang, men som alvorlig voksen har jeg glemt det. Dere som har fregner har jeg forstått har et svært så ulikt syn på egne englekyss.

I følge den som regel pålitelige kilden Wikipedia beskrives det slik: Fregner er et arvelig anlegg som har med hudens pigmentinnhold å gjøre. De skyldes opphopninger av pigmenter i overhuden. Fregner vil aldri mistes permanent, men har en tendens til å bli svakere / usynlige om vinteren, særlig i land som Norge, der eksponering til sollys varierer mellom sommer- og vinterhalvåret. De som har arveanlegg for fregner får ofte flere ved eksponering til sollys. Dette gjelder spesielt om sommeren. For å unngå at fregner blir mørkere bør man bruke høy solfaktor når man utsettes for mye sollys.

Fregner er ikke skadelige eller assosiert med kreft. De kan være et (ønsket eller uønsket) fremtredende ansiktstrekk, og menneskers holdninger til sine egne fregner varierer sterkt. Har man mye uønskede fregner kan disse skjules med sterke kremer. Før man gjør dette, bør en hudlege konsulteres. Svært mørke fregner kan fjernes med kjemiske midler og laserbehandling.

Jeg ble litt oppslukt i englekyss og startet med å lete litt i den berømte cyberverdenen der ute - der hvor hver fregne har blitt skrevet om (kan det virke som om) og der jungelen av fregnebilder, fregnehistorier og fanklubber for fregner eksisterer. Det som er en absolutt sannhet er at i magen til mor har vi ikke fregner, og fregner utvikles ETTER fødselen. De fleste teorier går mot at det er de med mest rødlig hår og mindre pigmenter som får flest englekyss.

Du har sikkert som meg observert at noen har fått englekyss både her og der, og her er en liten statistikk over 10 på topp listen av hvor merkelige steder på kroppen englene kysser:

Nederst på listen, nummer 10 er

F Ø T T E N E

feet

Englekyss (les fregner) på tærne og oppå foten. Aldri under foten. Liker du åpne sko og i tillegg tiltrekker deg mange engler (kysseklare) så er det klart de "formerer" seg over natten. En liten tur barnebent i nyslått sommereng, og med solen som nærmeste venn - så kan du fra dag til dag se at mengden fregner tiltar. Dette gjelder de fregner som er påvirkelige av sol. Mens de "varige" fregnene som huden din ikke kan motstå å blottlegge - de er et beviselig tegn hele året - uansett vær og vind, tykke sokker og strømpebukser, på din nærhet til englers munner i løpet av dine første leve måneder i dette livet. Noen tror at å bruke skrubbkrem, fregne-fjerner og sterke mengder sitronsaft kan hjelpe - inntil de har snakket med dem som virkelig har prøvd slike mirakelremedier. Visstnok forsvinnende lite vellykket. Det beste uansett er solkrem med nok faktor.

Nummer 9, på listen over mest observerte englekyss, er

B E N A

040620080360868001212527653jericosantander

Plass nummer ni er dedikert til bena. Det er knapt det sted på bena hvor fregner ikke kan dukke opp, men er som regel noe fraværende i knehasen og "der hvor solen aldri skinner". (Bokstavelig talt). Har du mye hår på bena, er dette helt klart ditt sterkeste og beste redskap for å eventuelt skjule fregner. Mange nok fregner kan med hell se ut som solbrunfarget nylonstrømpe. Krever mange englekyss..

Plass nummer 8 går til

M A G E N

imageslove20tummy

Med mindre du genetisk er lykkeliggjort med fregner der fra før, er det nesten merkelig hvor mye solen klarer å lure frem av pigmenter i flokk. Derfor er det like greit å glemme breefing av six-packen, snertne bikinitopper og dype utrigninger. (Akkurat nå strider vel det rådet mot de fleste sin sunne fornuft - eller glede. Igjen er det regelen om å pakke seg inn i alt fra bunader og ullskjorter (Tettvevd. Eventuellt kokvasket av mor ved en feiltakelse.) Sunblock er også et hot tips.

Plass nummer 7 for typiske plasseringer av fregner er

B R Y S T E T

ridiculouslylargebreasts

Her er hudlaget spesielt tynt, og alldeles et område som mange har vært på sightseeing på i løpet av livet. Hvis du røyker eller er mye ute i solen, er det klart dine fregner liker det. At du ser litt mer skrukkete ut i huden her, eller virker eldre, så er det igjen for lite solkrem med faktor og for mange dype utrigninger i solsteken som har skylden. bikinioverdel av kokosnøtt skal være en av de mest miljøvennlige og soltette varianter vi vet om.

Plass nummer 6 går til

R Y G G E N

  (selv om illustrasjonen absolutt viser andre kroppsdeler)

1159443631corsetandribbon

Selvsagt ingen overraskelse tenker alle andre enn deg selv.
For det er ikke lett å ha øynene i nakken hele tiden. Vite hvor mange og hva slags fregner som koser seg lettlekne opp og ned langs ryggraden. Om du ikke har fregner på ryggen så er det visstnok garantert at du har føflekker på ryggen. (Sjekket lettere nervøs disse fakta i sted; de stemmer.) Mulig alle liker hverandre med bare overkropper - så får du huske på rustningen og stramme korsett laget av 14 lag silke kan være det tryggeste alternativ. Det vil få deg uimotståelig (nesten) for flere fregner, men det kan resultere i noe mindre tiltrekningskraft?

Hva annet enn naturlig sted for en fregne eller hundre er

S K U L D R E N E

Plass nummer 5.

shoulders

Femteplassen på listen over topp ti merkverdige plasseringer av fregner, er tildelt skuldrene. Dette er alvorlig vanlig og veldig urovekkende naturlig. Her kryr det av de mest ulike størrelser på fregner og føflekker (som ikke er det samme) og det er lett å bli solbrent på skuldrene. Sol gir (for n´te gang fregner.) INGEN har dødd av å bruke litt for mye solkrem på skuldrene. INGEN! (Fakta er overhodet ikke sjekket, men det ser veldig bra ut når jeg skriver og befaler det, liksom..)

Merkverdig sted for en fregne, med plass nummer 4, er

N A K K E N  &  H A L S E N

nakke

Denne takken går til nakken. Hvis du er en av dem som stod først i køen da fregnene ble utdelt, så kan du regne med at de tilogmed kan finnes i nakken. De er hørt om og beskrevet, og mest sannsynlig dersom du har et ansikt som allerede har fått sine fregner. Det er også slik at fregnene kan ha avtalt å møtes nettopp her.

 

Plass nummer 3 går til

N E S E N

(Det som stikker ut midt i fjeset)

noseiranianstyle1

Ingen over og ingen ved siden - neser altså. Tredjeplassen er lett å oppdage. Nesen er noe av det vi mennsker studerer og undres over innholdet av helt fra barnsben av. Siden nesen stikker mer ut enn andre deler i ansiktet er det mulig et sted du kan bli brent, har tynn hud og tro det eller ei - her elsker fregnene å sitte. Der kan de sitte i fred for det meste og bare la inntrykkene komme susende. En annen informasjon jeg er heldig som kan viderebringe er at selv med en nose-job (neseoperasjon) hvor du tror at halve huden på denne skapningen forsvinner, så gjør pussig nok ikke fregnene det. De kommer tilbake. Like sikkert som julaften.

Plass nummer 2 over merkverdige steder der fregner ferdes er

Ø Y E L O K K E T


eyelidsurgerymainfull

Nummer to, er ikke så overaskende øyelokkene. De sombeskytter dine vakre blå, brune eller grønne øyne. Huden her er ufattelig sensibel og det er nok av de som også har blitt solbrent på øyelokkene. Derfor tar du frem solkremen (som er av det dyreste ellerav  i hvert fall beste kvalitet) og klapper pent på rundt øynene. Hovne øyelokk kan jo selvsagt også være sexy, så føl deg frem litt  - men, du har bare to øyelokk.

Førsteplassen på de mest merkverdige og fantastiske steder
fregner kan opptre er på

Ø R E F L I P P E N

laaaaang reflipp

Sist men ikke minst, det absolutt mest merkverdigste sted en fregne kan opptre er på øreflippen. Skulle du være så heldig å ha den plassert på det naturlige punktet som f.eks en øredobb skulle vært - så er du svært heldig. Mal den i gull og purpur, billigere øredobb finnes ikke. De av dere som har møtt solen i blant, vet sikkert også at det er vondt å bli solbrent på øreflippene - så kom igjen - smør deg inn med solkrem. Det eneste "aberet" med solkrem på øreflippene og verdens deiligste menneske ved siden av deg, er det avskrekkende faktum at solkrem smaker vondt. Tross alt finnes det de som biter lett eller mer på øreflippen for å glede eieren av flippen..

4888954744b9cf47677

Fregne fakta:

  • Fregner er små flate områder på huden som er like store som knappenålshoder. Noenganger kan de klenge seg sammen og bli til store fregner.
  • Fregner oppstår på hud som har blitt eksponert for sol.
  • Å ta på en fregne kan ikke merkes på overflaten. De er flate, i forhold til en føflekk som nesten alltid har forhøyning.
  • Fregner er en gruppe av celler i huden som lager mer melanin (et mørkt pigment) enn cellene rundt.
  • Fregner varierer i farge. De kan være røde, gule, brune, lyse, lysebrune eller mørke brune.
  • Mennesker som har ømtåelig og sart hud har større sjanse for å få fregner enn andre. Mennesker med rødt hår for eksempel, får lettere fregner enn andre. ( også kalt ingefær genet.) Rødt hår er arvelig.
  • Hvor mange fregner du får, avhenger av hudtype og arvelige egenskaper. Noen familiers medlemmer kan ha noen svært få, mens andre har hundrevis.
  • Vi er ikke født med fregner, men de utvikles etterhvert som kroppen blir eksponert for sollys

Det er to typer fregner:

  • Den ene typen som oppstår etter mengde solskinn på kroppen. Disse varierer i mengde og utseende/farge etter årstid.
  • Den andre typen bleker ikke. Disse fregnene er mørkere enn de andre som er varierende etter soleksponering.

Mobbeloven av 01.01.2009

har egen fregne-paragraf:

§ 7. Forbud mot mobbing av fregner

Direkte og indirekte diskriminering (mobbing) av andre mennesker med fregner eller antydninger til fregner er forbudt.
Etnisitet, nasjonal opprinnelse, avstamning, hudfarge, språk, religion eller livssyn er ikke lovlige grunner for endret behandling eller forskjellsbehandling om fregner.

Med indirekte diskriminering/mobbing av fregner menes enhver tilsynelatende nøytral bestemmelse, betingelse, praksis, handling eller unnlatelse som fører til at personer på grunn av forhold som nevnt i første ledd blir stilt særlig ufordelaktig sammenliknet med andre. Med indirekte diskriminering i arbeidslivet, utdanningsinstitusjoner, barnehager og den offentlige arena, menes enhver tilsynelatende nøytral bestemmelse, betingelse, praksis, handling eller unnlatelse som faktisk virker slik at en arbeidssøker eller arbeidstaker stilles dårligere enn andre arbeidssøkere eller arbeidstakere på grunn av forhold som nevnt i første ledd.

Forskjellsbehandling som er nødvendig for å oppnå et saklig formål, og som ikke er uforholdsmessig inngripende overfor den eller de som forskjellsbehandles, anses ikke som diskriminering etter loven her.

Det er forbudt å medvirke til brudd på diskriminerings og mobbingforbudet i paragrafen her.

Erstatning for økonomisk tap som følge av brudd på loven her kan kreves etter de alminnelige erstatningsregler.
Dersom overtredelsen er ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe, gjelder straffeloven §§ 162c og 60a.

       Loven gjelder fra den tid Kongen bestemmer.1

1Fra 1 jan 2009 iflg. res. 17 juni 2005 nr. 608.

 
114026bankershelenfreckles

....tilslutt en melodiøs hyllest

til alle med englekyss!


For å kunne høre må du skru ned lyden på slideshowet til høyre på bloggen.
Trykk på høyttaler-ikonet og Enya kan ta en pause (for å se på egne fregner eller andres)
.

 

signatur med blomster stol og fjr


 

8 kommentarer

04.jun.2009 kl.12:38

Fantastisk!! En dag uten en ny fregne...osv...bøyer meg ærbødigst for at du blogger om dette svært interessante tema; Mange prikkete klemmer fra fregne-entusiast og mangeårig fregnesamler Lina.

04.jun.2009 kl.12:39

Fantastisk!! En dag uten en ny fregne...osv...bøyer meg ærbødigst for at du blogger om dette svært interessante tema; Mange prikkete klemmer fra fregne-entusiast og mangeårig fregnesamler Lina.

Lina Dose

04.jun.2009 kl.12:42

Og hvorfor dette ble sendt to ganger vet ikke jeg..!

celine

04.jun.2009 kl.16:02

Hei Lina!
Kanskje det er som med fregner - at til og med kommentarene formerer seg?
Gøy at du likte bloggen:-)) Håper du stikker innom siden igjen snart. Det er veldig hyggelig med kommentarer:-) Ha en flott uke videre!

Løvinnen

04.jun.2009 kl.22:32

Hei!
Aldri tenkt så mye på fregner jeg, men det som er så flott med bloggen din, og hele deg er at du bringer frem så mange morsomme vinkler og tankevekkere..og en helt fantastisk måte å se livets små og store mysterium på..

Selv har jeg ikke fått noen fregner enda, men håper noen hopper på meg om en ukes tid når jeg vender nesen,bena,øyelokkene og store magen sørover..

Takk for en fin blogg! Titter innom hver gang jeg ser du har noe nytt:o) Løveklem

sundeblogg

06.jun.2009 kl.09:45

Flotte bilder ! aldri tenkt på at disse skyldes at du fløy rundt å kyssa. Men, alt man ikke vet er spennende. Nå er du lenket på bloggen min, - me read you every day :)

Linda

09.jun.2009 kl.12:09

Aldri har vel fregner blitt omtalt på en så vakker måte. Da jeg var liten sa alltid moren min at det var fregnene som gjorde at jeg så frisk ut. Dengangen ønsket jeg meg helt brun hud uten prikker, nå er jeg glad for hver eneste nye fregne jeg får.
Til Celine, bloggene dine er bare så flotte!

celine

10.jun.2009 kl.07:02

Dere gjør meg SÅÅ glad når dere kommenterer:-)
Tusen takk.
En hyllest til alle med englekyss var en glede å skrive.
Hvem ønsker seg vel ikke kyss?

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

39, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits