Glemt å ta med hjertet på veien?

Alle kjenner noen som lever i søte selvbedrag, og allikevel påstår uten glimt i øyet at de er lykkelige. Ting går trått, de svelger en hel koloni kameler underveis - og drømmen om å f.eks skrive en bok blir liggende godt bevart i nattbordskuffen eller i søpla. Eller kanskje den er gjemt i hjertet uten at du husker det etterhvert..

En sjel eller to i ny og ne drar frem drømmen og gjør noe med den. Historien faller på plass av seg selv, som om ordene trenger seg på papiret med kjærlige formaninger og dype deilige tungekyss - rusen stiger himmelhøyt. Som i en liten glitrende boble av ordene, historien, bildene som ditt indre ser så klart - som universet sender i direkteoverføring til deg er vidunderlig himmelsk.

Underveis i for eksempel skriveprosessen, banker hjertet raskere og jevnere enn før, sjelen danser i forelskelse i livet. Alt er. Alt er kjærlighet. Kanskje gulpes det, spyttes, svettes, krampeaktig funderes det underveis - men, du vet det er slik alt er ment å være. Ting faller på plass, du takker hele verden, du kjenner følelsen av å være på rett sted til rett tid. Du vet at du gjør det du er ment til å gjøre. Slik føles det. Gresset har aldri vært grønnere. Skyene er faktisk rosa!
Du er i tvil om du kjenner at du har kløpet deg selv i armen for å sjekke om dette er drøm eller virkelighet....

Det er jo her de fleste faller av lasset. Slik kan vel ikke alle ha det? Vil virkelig noen ha det slik? Eller er det mulig å ha det slik? Har man en lettere hjerneskade og psykiske utfordringer underveis, kreves det sterke medisiner og jevnlige innleggelser? Kan man la seg lede videre i livet av slikt? Er det mulig å finne hva man er ment til å gjøre?
Er frykten for galskapen og gleden i sitt eget indre en større trussel enn ønsket om tryggheten om et lengre liv avgjørende? Hvor mange kreative genier har vel ikke endt sine dager alone and by them self....
Himmelen var blå.

Kommer alt innenfra eller kan det komme utenifra? Jeg har jo selvsagt en milliard ord som trenger på og vil ut om emnet, men siden en milliard andre mennesker har skrevet, sagt og sunget så mye om slikt før sier jeg bare: AOUHM - og sjekk klippet under....


Elizabeth Gilbert skrev bestselgeren Eat, Pray, Love - (2006) og har hittil solgt i over 5 millioner eksemplarer.
Boken kan du lese selv, og i tillegg bør du få med deg dette foredraget
- selv om du må skjerpe deg fordi det er på engelsk:-) Løft vingene:

"A different way to think about creative genius"

For å høre hva som blir sagt - hvilket du selvsagt kan angre i dagesvis etterpå hvis du IKKE gjør:
- så skru av lyden på slideshowet til høyre.
Trykk på høyttaler ikonet.


Skulle du ønske å lese mer om forfatteren, sjekk hjemmesiden hennes.

signatur med blomster stol og fjr


6 kommentarer

Gretchen

24.apr.2009 kl.08:25

Nice post. Eat, Pray, Love is one of the best books I have ever read. Really makes you take a good look at your life and what makes you really happy!

celine

24.apr.2009 kl.16:15

Thnx, Gretchen!
The book has ment a lot for many people, and I think her perfomance in the video is really good. To be a writer doesn´t mean that they know how to do speak in public - and the best of all: she talks about the power - the source "out there".
Love that!

Gjest

24.apr.2009 kl.20:25

Virkelig bra, må skaffe meg et eksemplar av den boken. Vi har vel alle glemt å følge hjertet innimellom og dermed levd i et søtt selvbedrag til tider, og kanskje fortsatt, inkludert meg selv? Utdanning med spesialisering selvrealisering tar tid, og poenget er at en er seg selv bevisst og ikke trenger å ta faget opp igjen for mange ganger før det er for sent..

anneli brannfjell olsen

24.apr.2009 kl.21:54

Du skriver som en engel med livets uutålelige letthet. Ordene danser, de har vinger og sprer budskapet ditt med en eleganse kun deg forunt. Vi oppfordres til å lete, våge og kjenne etter. Finne de kreative undertonene i livene våre. Like lett som når fingrene løper over tastaturet. Like vanskelig som livet i sin ytterete konsekvens.Rusen? Vel, den er der hvis vi bare våger å fly.

Løvinnen

25.apr.2009 kl.10:47

Jeg skrev litt om eat,pray,love på bloggen min idag...Den er bare helt fantastisk:) Leser den nå:)

sigrid anny

26.apr.2009 kl.01:54

Takk.
Ikveld hadde jeg nesten lagt vekk meg selv igjen. Nå plukker jeg meg opp og henter ordene jeg og :)
Morsom og god fremstilling av det kreative geni/drive som nok kan redde mang en kunstnersjel der ute - skal sørge for å spre linken der jeg kan :)

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

38, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits