Den onde sirkel.....Hvordan takle utfordringer:-)))

NOEN KALLER DET PROBLEMER OG ANDRE SIER UTFORDRINGER...

Uansett er dette den ultimate måten å tenke, handle og kartlegge det du står ovenfor. Denne modellen kan du bruke på jobben, i hverdagslivet, hjemme, på skolen og sikkert i barnehagen også. Som du vil snart høre - så brukes denne metoden både i det privat og kommunalt..

Selv mener jeg at det bare eksisterer utfordringer, og at vi gjerne kan gradere oppover/nedover på den stigen etter behov. Det gjelder å finne løsninger og eventuelt endre tankene og minnene om fortiden...hvis det hjelper for å ikke bli et offer for sine egne valg og handlinger, eller komme videre etter andres valg som man har dumpet borti. (Dette var den enkle forklaringen av begrepet utfordringer/løsninger.)

Sjekk ut denne snutten - den er bare sinnsyk god!!

For å høre lyden
MÅ DU SKRU AV LYDEN PÅ SLIDESHOWET
Trykk på høyttaler ikonet på høyre side av bloggen/på slideshowet.

signatur knust egg

3 kommentarer

01.apr.2009 kl.10:07

Artig snutt..

Som ung leder var fikk jeg ansvaret for 20-30 årsverk i en produksjonsbedrift. Svære utfordringer, inngrodde negative holdninger, seniorer og et sterkt mannsdominert miljø. Store og små problemer ble servert hver eneste dag, problemer og ikke løsninger, og hele kapasiteten ble spist opp til å forholde seg til det. Hva kunne en ung leder få til i dette miljøet?

For hver gang et problem ble servert, så stilte jeg spørsmålet "Hvordan kan vi fikse det?". Stort sett fikk jeg svar. Neste spørsmål "Du fikser det i morgen, du?". Joda, problemet ble fikset. Gjennom uker og måneder stilte jeg konsekvent de samme spørsmålene. Problemer ble servert ... og ordnet.

I tillegg identifiserte jeg "lederen for de negative", verneombudet og et av ivrigste klubbmedlemmene. Til alles forundring gav jeg han ansvaret for kvaliteten på den tekniske avdelingen som hadde flest utfordringer. På det viset var han ansvarlig for at feil og avvik ikke skulle oppstå og problemene ble nøytralisert. Genialt. Jeg er ikke sikker på om han skjønte hva jeg ville oppnå med dette, men resultatet var fantastisk, jeg fikk den mest ærekjære lederen av de alle. Lojal og dyktig.

Det går mye på holdninger og historie .. er glasset halvfullt eller halvtomt?

05.apr.2009 kl.00:31

Innimellom vingeslagene her, så senkes vingene og fjærene hviler akkurat passelig mot skuldrene. Når jeg titter mot glasset mitt, hender det at det er halvtomt, men aller mest er det halvfullt. Noen ganger fullere enn det egentlig er også. Jeg kan være både trangsynt, nærsynt og fjernsynt.

Tusen takk for at du deler denne historien med meg, som forteller så mye av deg som menneske og ikke minst leder. Dette er akkurat slike historier vi alle bør og skulle hørt om og om igjen. Jeg trenger stadig slike historier og kunnskap. De du har ledet har sikkert beundret deg, for vi antar vel at noen har forstått i løpet av årene hvilken klokskap du bar med deg og brukte underveis.

Hvem du nå enn er, så ønsker jeg å fortelle at jeg håper du deler akkurat denne kunnskapen med mange andre på din vei. Måten du skriver på og oppbyggingen i historien din, vitner om en vakker sjel som har båret mange tunge bører.

Slike ledere som deg trenger vi fremdeles og det er slike ledere som "lykkes". Når jeg skriver i anførselstegn, så aner du sikkert hvorfor jeg gjør det. Å lykkes er det bare du som vet om du har.

Hvor du er i verden og hva du gjør - jeg håper du har det slik du ønsker deg at alt skal være.

06.apr.2009 kl.10:49

Min sjel trenger både vask og rens, om enn ikke med plumbo ;-)

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

38, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits