Earth Hour resulterte i latteryoga og babyparty:-)


laughter36001090209060008lslp

EN GOD LATTER FORLENGER LIVET:-)
Det meste har det med å starte alle andre steder enn i lille Norge. Latteryoga startet i India. Ikke det at verden ikke har ledd før, men begrepet latteryoga oppstod, og forskningen på latter ble tatt latterlig alvorlig. En vakker bukett av jenter/damer skulle feire sin venninnes 40 årsdag idag (igår) her på Englegaard - en liten flik av himmelen. Etter en magisk tapas buffet med bare tente stearinlys som lyskilde var det litt av en overgang da de vakre damene ble geleidet ned til underetasjen for å gjøre kvelden enda mer morsom. Vi hadde skrudd på lyset igjen - EARTH HOUR var over, men er sikre på at latteren hadde vært vel så god i stummende mørket. Selv om det å se, bruke enda flere sanser når man ler forsterker latteren og dens effekter.
.
- Dette er Tone Pernille, fra firmaet Wannado. (Tromøy, Arendal)
I kveld (28.03.09) har hun arrangert  latteryoga på Englegaard for en stor venninnegjeng som var i 40 års dag.


Latteryoga er organisert latter. Fordi en indisk doktor, sikkert proffessor også, merket så stor bedring hos sine pasienter når de lo, inviterte han en pasientgruppe til å le sammen med ham en gang i uken. De fortalte vitser og skrøner -  og lo. Etterhvert som skrønene og vitsene ble oppbrukt, fant han ut at ved å lage de samme bevegelsene som når man ler (dvs trekke på smilebåndet og lage latterlyd) frigjøres endorfinene allikevel.
Så er du ikke blid, le allikevel og verden og helsen blir antakeligvis enda bedre. 

Slike lattergrupper møtes egentlig gjerne om morgenen, fordi da gjør det hele dagen bedre... Og sammen ler man ulike latterøvelser - latteryoga. Det samles flere tusen i parker rundt om i verden hver eneste dag. For å le. For å få et deiligere liv og bli enda mer glad for tingenes tilstand. Det er da vi drar frem et godt brukt elskverdig ordtak: 

- smil til verden og verden smiler til deg. 

Sender deg et lite bilde fra Babypartyet som englebarnet med venninner hadde i en annen del av huset i kveld. Earth Hour var spennende - selv for babyer i ti-tolv års alderen. (Carisma var dratt hjem da bildet ble tatt.)
p3280010

Vi skrudde av alle lys - selvfølgelig - og har allerede planlagt å bli bedre på å spare elektrisitet. 
Så vanskelig var det ikke og hvorfor ikke la alle monner dra?

signatur med tfler

4 kommentarer

Gjest

29.mar.2009 kl.12:10

Jeg fikk et syn om at jeg var uvitende gjest på Englegaard i går kveld ;-) Drøm eller virkelighet?

Alene. På værelset. Har vært gjennom et par romslige glass rødvin litt tidligere på kvelden. Lyset går? Det blir bekmørkt og stille, et langt sekund, knirk, ny stillhet. Skift den sikringen tenker jeg, kanskje jeg bør tilby hjelp, det tar lang tid? Barneføtter løper over tregulvet, stopper plutselig opp, et vagt hyl? Langt der borte, eller i andre enden? Ute? Usikker. Hører tyngre og flere fottrinn, mange, i takt? Litt skremmende. Hva skjer? Åpner døren på gløtt, døren stritter imot, bare litt på gløtt.. men ikke helt upåaktet hen. Stearinlys lyser opp ansikter, ett snur seg mot meg, ser nesten litt overrasket ut, skygger og fordypninger, på rekke og rad, mange ansikter, bestemte steg på vei ned kjellertrappen. Jeg lukker døren og det blir stille igjen, en stund, ganske lenge. Stillheten avbrytes plutselig av volum, rungende latter og hyl, tunger og hals, voldsomt volum fyller hele korridoren. Ekstatisk stemning. Gåsehud. Jeg åpner vinduet, setter meg på karmen, lander i sneen. En sliten DBS. Jeg stikker!

Vennligst ettersend regningen :-)))

Céline

29.mar.2009 kl.14:28

Sender en av de skjønne kjerubene over med regningen:-)

Regningen ble kanskje litt i overkant av hva din lommebok klarer, men med en eller annen form for avbetalingsordning lar dette seg sikkert gjennomføre? Mulig du bør vurdere å selge din, etter eget utsagn, noe slitne DBS for å klare neste runde? Forklar hvordan du eventuelt vil ha regningen delt opp, slik at jeg kan snakke med sjefen. Vi har nemlig en svært god tone. Heldigvis.

Huff, jeg forstår godt at du må ha blitt skremt etter gårsdagens besøk her langs landeveien. Gledeshyl, latter, barnesmil, vakre damer og romantisk stemning i alle rom... Med stearinlys og friske blomster. Det kan lett bli heftig, selv for en drømmer eller realist:-)

Gjest

29.mar.2009 kl.16:30

Tror kanskje det var bloggløvelatteren som skremte meg inn i et langt mareritt, jeg er litt redd løver skjønner du ;-) .. og litt mørkredd samtidig.

DBS'en skal ikke selges, litt slitt men en kjærkommen venn og et meget ettertraktet samlerobjekt, spesielt for sjefsengler. Du skjønner, den er den eneste i verden med vingeholdere på bakbrettet. Den er helt spesiell, vil du sitte på?

Jeg er sikker på at det var både latter, brusende feststemning og gode vibrasjoner på Englegaard i går kveld. Hele Sørlandet snakker om stedet som virkelig verdt et besøk for glade magiske øyeblikk og positive opplevelser.

Lykke til videre :-))

Céline

29.mar.2009 kl.17:31

Bloggløvelatter kan gi uante resultater;-))
Håper dagslyset har smeltet bort marerittet.

Stemningen var veldig fin her i går kveld! Tusen takk for at du skriver at "hele sørlandet" snakker så varmt om Englegaard... Du må for all del ikke ta så kraftig i neste gang, selv om jeg bruste lett med fjærene da jeg leste det:-)

Jeg ble født med gode utviklingsmuligheter til ekstrem samlermani, og ville selv også ha beholdt DBS´en om jeg var deg. Utvilsomt! Og med egne vingeholdere....
-Klart jeg vil sitte på!

Fryd & latter til deg

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

38, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits