Mareritt & drømmer

2408461510dbb2102ecd

Godnatt og drøm søtt hvisker noen kjærlig i øret ditt og så bråvåkner du noen timer senere, svetten renner og du grøsser. I et svakt øyeblikk tror du at det er sant, det du akkurat har opplevd. Hva skjer når vi drømmer, hva er innholder drømmen og hva er egentlig mareritt?
hormonesleep320

Drømmer er en psykisk forestilling og prosess som viser seg som ytre opplevelser og bilder. Disse oppstår under søvnen eller ved ubevissthet. Det kan kjennetegnes at du ikke lenger har fullstendig bevissthetskontroll lengre.

Å drømme er nesten like virkelig som å være tilstede i det livet du lever når du er våken. De fleste drømmer er fulle av sanseinntrykk som farger, lukter, smaker, lyder, følelser og ytterligere påvirkning av underbevisstheten dersom du er en av dem som mener at det går ann å tolke drømmer... At drøm er beskjeder til deg fra din underbevissthet eller andre utenom deg selv. At en drøm - eller mareritt - er beskjeder og "syn" som kan veilede deg eller andre videre.

Det er REM søvnen som kalles drømmesøvn. Det påstås at alt du opplever i REM søvnen er likt som i virkeligheten, bare at musklene ikke er i funskjon. Det påstår jeg er en sannhet med modifikasjoner. Mange mennesker beveger seg i søvnen og ikke minst snakker - fordi de er midt inne i en samtale i drømmen. Ikke alltid går det ann å tyde hva den andre sier, og flere ganger kan man spørre vedkmmende og få svar - mens den andre sover. Det er de som går i søvne og det er de som for eksempel får orgasme i søvne. Mange gutter og menn har opplevd flere "våte drømmer" enn vi damer klarer. Det å få orgasme i søvne er vel ikke så verst:-)

Mareritt er angstfylte drømmer og det finnes to forskjellige typer mareritt.
fatwomen
- et mareritt for mange? Eller en våt drøm?


I det vi sovner går den ene hjernehalvdelen i hvilemodus. Alle muskler blir slappe og det eneste som beveger seg er øynene. Det kan være utfrodrende for mange å huske sin drøm. Noen tror de ikke drømmer, men det påstås at ikke er tilfellet. Alle drømmer - og du kan trene på å huske dem. Ha en skriveblokk ved nattbordet. Føler du våkner skikkelig prøv å lukke øynene litt ( men, selvsagt ikke sovn igjen...) og kjenn etter hva du har drømt. Det er faktisk helt mulig å drømme "videre" på en drøm, hvilket mange med meg har opplevd. Andre ganger drømmer vi samme drøm om og om igjen. Hva er det da som skjer? Drøm er følelser og følelsene våre kan vi vel bli bedre kjent med?

Ved å stille sin underbevissthet konkrete spørsmål kan du akkurat som ved meditasjon, finne svar, og føle at noe du undret på kvelden i forveien har funnet sin løsning når du våkner. Drømmer kan varsle om sykdom, død og andre beskjeder du "trenger" å vite. Medisiner og rusmidler kan enten forsterke, forvrenge eller gjøre det vanskeligere å drømme og eventuelt huske dem etterpå.

Det er drømmer inspirert av det du har opplevd samme dag, og her kommer ikke det nødvendigvis mange symboler eller annet som kan tolkes noe nevneverdig. Det er ofte de mer irrasjonelle drømmene, de som omhandler personer du kjenner eller ikke kjenner, steder du aldri har vært eller kanskje har du opplevd en skikkelig "ut av kroppen" drøm? Fly over deg selv, se hva som skjer kroppen din og deg..... Det kan ligne på uttalelser de som er i narkose eller koma kan gi leger om at de så seg selv og legene mens de egentlig skulle vært uten bevissthet.

I alle tider har mange forsket og viderformidlet drømmetydning. Drømmeanalyser er spennende og visste du at nesten alle har drømt om at de får løse tenner, at de går nakne rundt på høylys dag, at de prøver å snakke men ikke får sagt noe, at de har kroppen full av edderkopper eller slanger, at de faller og faller eller at du møter en du kjenner eller ike kjenner og som er død... Noen drømmer de er ekstremt fete eller ekstremt ekstroverte...

Noen mener at hvis du legger litt karve under puten ( et krydder) så hjelper det deg til å drømme mer. Hvis du vil oppleve drømmer som skal gi "beskjeder" kan peppermynte, ringblomst, rose, valmue, anis eller løk gjøre susen.

Her er det helt klart muligheter for at partneren din, lurer på om du er sulten om natten, dersom han/hun finner litt løk under puten på mrgenkvisten:-) I flere deler av verden finnes det små dukker, engler eller andre gjenstander som kan fange opp eller du kan gi dine vonde drømmer og bekymringer til. Flere bruker også drømmefanger....

  • Hva er din verste eller beste drøm?
  • Har du noen drømmer du vil dele?
  • Tror du drømmer skal fortelle oss noe?

Forresten: jeg tror det er bra å ønske de rundt seg en god natt med sweet dreams.. Det skader garantert ikke med litt omtanke. Tar du en liten aftenbønn eller takk til livet så er det helt sikkert heller ikke noe som kan skade deg.
Det er uansett best å avslutte dagen med å ikke være uvenner med noen..? Morgen stund er gull i munn.

signatur to lavendelpotter

2 kommentarer

Maria<3

20.jan.2010 kl.19:20

Hei jeg pleier å ha skikkelig uklare drømmer at alt er mørkt tåkete mens alle mener de har kjempe klare drømmer som om de fortsatt er våkne er det noe galt med meg?

Sjefsengel

10.mar.2010 kl.07:06

Maria:

Hei Maria!

Takk for kommentar:) Vi drømmer på ganske ulike måter. Noen har uklare drømmer, noen i svart hvitt, noen uten "lyd" mens andre mener at de både hører og lukter når de drømmer. Tror ikke det er noe galt med deg i det hele tatt!! Vi har bare forskjellig måter å "huske"/oppfatte drømmene våre i ettertid.

Det er uansett en fin øvelse å prøve å huske så mye som mulig av drømmene sine når du våkner. På den måten, kan drømmene mulig bli klarere eller "større" etterhvert. Tror alt er helt greit med drømmene dine:))

Håper du stikker innom her igjen!

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

39, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits