LYKKELIG ENGEL PÅ SPA I AFRIKA!
MED HENGENDE VINGER


Veldig klar for en deilig ferie og liten design jobb å gjøre, var min datter og jeg i høst på vei til Afrika. Jeg har noen gode venner i Cape Town som jeg hadde et stort ønske om å besøke. Disse to har flyttet fra lille Norge, og kjøpt en vingård og spahotell i Sør Afrika. Rosendal Winery! Med to barn og en hektisk hverdag med mer enn et firma å holde styr på, åpnet de allikevel dørene for to trengende engler fra Norge. Vi bodde hos dem i en måned og hvilken fantastisk måned vi hadde.
vin01sissel og geir978062rosendal
Rosendal Winery og Spa, Sør Afrika


FØRST SKULLE VI OPPLEVE LITT AV "VILLE AFRIKA"

Midt ute i bushen, hadde Sissel og Geir funnet ut at vi alle sammen skulle være noen dager. Sammen med et flott par fra Durban som driver reisebyrå i Afrika og deres to barn skulle vi oppleve Bushmans Kloof. Resorten er med i den verdensomspennende kjeden Relais & Chateaux - hvilket selvsagt fortalte oss om at det ventet en flott opplevelse på oss.
Elin (fra Kristiansand) og Graham driver reisebyrået Get Africa var også med på dagene på Bushmans kloof.

10imagen de pinturas rupestres de bosquimanos en la
Klart vi fikk se eksotiske dyr...og i en hule : et av verdens første tegninger!


LUKSUSDYRENE KOMMER FREM


Vi hadde sjekket inn på Bushmans Kloof og fikk vår egen lodge. Sjekk disse bildene! Vanvittig deilig. Vi hadde egen kokk hele tiden og åpen bar, egen sjåfør og tjener. Sengene var akkurat som himmelen og stemningen var magisk . Selv om det var kladere enn jeg ante Afrika kunne være. Vi måtte plyndre en hel butikk for varme klær før avreise - men det som varmet aller, aller mest, må ha vært spa opplevelsene. Helt amazing. Verdens dyktigste spaterapeuter finner man vissnok i Afrika, ivertfall utdannelsen er verdens beste. Hvor alle spa terapeutene havner, varierer. Kom til Norge, sier jeg!
Spa-kulturen, og hele måten en spa behandling gjennomføres er så utrolig gjennomført og nesten helt anderledes enn det du finner i Norge. Det som begeistret meg aller mest var at hun som behandlet oss, aldri forlot rommet - og ALLTID hadde en hånd på oss. Skulle du ha ryggmassasje for eksempel, brukte hun allikvel tiden til andre behandlinger i en eventuell "ventetid" . Du fikk liksom mer enn forventet og enn du betalte for HVER gang. Produktene de brukte i det spaet jeg likte best i Afrika hadde produkter fra Elemis. Céline Middelfart har tatt inn serien akkurat - og jeg jubler av glede!!

Bare fordi lodgen vi bodde i var så flott får du her noen bilder av "huset" vårt. Det var UMULIG å ikke kose seg her.
Når spa behandlingene (rakk ca 4 forskjellige) gjorde at jeg fløy høyere og høyere - og jeg ville knapt reise videre.
At reisen videre og ukene etterpå også var deilige får jeg sikkert fortelle om en annen gang.
korolodgekoros1
"Vårt "hus" Koro Lodge og verandaen, der vi gjerne spiste frokost..og lunch
 

koros6koros7korobed
"Min" seng, øverst     Midten: Den ene stuen  Nederst: Her sov Elin og Graham


SPA BUTIKKUTSALG/ENGROS FOR HOTELLER


I egne utsalg bare for hudpleiesalonger, hoteller og spa - var det helt ville utvalg av stæsj og ting som gjorde spa og massasje behandlingene til noe utover det vanlige. Det var benker, tøfter, puter, håndklær, seper, shampoer, steiner (til hot stone massasje) og annet som jeg lurer på hvorfor ingen i Norge klarer å få fatt i. Det var så utrolig mange ulike typer steiner, det var beholdere til all verdens i alle mulige matrialer, det var tøfler, håndklær og lakener så langt øyet kunne se. Det var engangsutstyr som luktet luksus og var helt fantastisk. Bredden og dybden i varespekteret var villt! Utvalget her hjemme har vært så enkelt og så dårlig - at jeg undres over hvorfor vi som betaler såååååå mye mer her hjemme for behandlingene ikke stiller større krav. Vi lar behandlerne "forlate" oss, mens ett eller annet "virker", det er sjelden friske blomster, det er lite utvalg i oljer, og teknikker er så forskjellige fra behandler til behandler. Jeg ønsker meg større pasjon og inderlighet når jeg skal på spa. Og for deg som mener at spa opplevelsene er gode nok, så er jeg da ikke helt enig. En god ting er Célinas nye serie i Norge Elemis - som er en vannvittig kjekk start.
wellnessspa                                                                            ....dette kunne vært meg....
         
Dette er ment til å være en begeistret, rask tanke om spa og Afrika.
Jeg har vært på kurs i et par dager, og ikke hatt anledning til å skrive nye blogger på noen timer  (...unnskyld - egentlig to dager!). Kurset handlet om kommunikasjon og vertskapsrolle, samt service og historiefortelling. Englegaard er nemlig blitt stolte medlemmer av De Historiske Hoteller og Spisesteder! Vi var på Strand Hotel Fevik, som forsåvidt ligger ganske nærme oss - her nede i "syden". Strand Hotel ligger i vannkanten og har en fabelaktig deilig sjøutsikt og strand. Derfor drømte jeg meg litt bort - til Afrika - og spaene. Jeg skulle gjerne sitter her nå med oljeglatt hud og avslappet kropp etter nylige spabesøk. Mitt neste spa besøk får bli i Larvik. På det nye Spa hotellet, Farris Bad. De bruker Elemis - og jeg gleder meg allerede! Skulle du trenge flere alternativ er Kragerø Spa også et deilig alternativ. Kom deg på spa - det er en menneskerett og kilde til omsorg vi burde få oftere og mer  - bruk spa tilbyderne, nyt muligheten. Ta imot lykken.


signatur med himmelseng

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

38, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits