Megger, eplehijab og annet tøystilslrte bondepiger

TILSLØRTE BONDEGPIGER & EPLEHIJAB

Idag er det heldigvis lørdag. Og der sitter jeg i fred og fordragelighet helt alene på bondelandet. Jeg er på mange måter en ekte tilslørt bondepige. Men, det betyr ikke at noen må tøyse med slikt. Og det skjedde idag. På P4. I oss megger i mellom ble det leflet med denne superduper retten. Dessuten viste de en helt uvitenhet om både Tiramisu, Amaretto, Mascarpone og tilslørte bondepiger som jeg sjelden har hørt. Hvor skal dette ende:-)
Jeg trodde JEG bodde langt unna Tiramisuer og andre lekkerbiskner, men dere bor jo midt i verdens navle, jenter.

Tilslørte bondepiger er en dessert, hvor kremfløte, eplemos og brødsmuler er ingrediensene.
Dere skal ikke ha i verken kanel, kardemomme, vanilje, mandler, nøtter eller annet tull. Da er det noe annet. Ok?
Ikke eplemos med BITER. Ikke biter - kun myk mos. Vanlig kremfløte UTEN vaniljeessens. Ikke dryss på mandler på toppen. Ikke tøys med maten.

Idag avslørte Lise Askvik og Astrid Gunnestad at de ikke visste hva verken Amaretto og Mascarpone var. De hadde i følge dem selv, lest at disse to tingene skulle i en tilslørt bondepige. Kanskje veldig bra at de ikke visste hva det var, for det hører ikke hjemme i tilslørte bondepiger. Min favoritt dessert.

Tar du Amaretto og Mascarpone i de tilslørte er du langt på vei til å lage TIramisu. Og det er som å blande kjøttkaker og sushi. Nesten. Jeg tolererer faktisk ikke at noen kødder med de tilslørte bondepigene. Kall dem gjerne eplehijab, men ikke putt oppi annet enn det som skal være der. Jeg har spist beroligende i hele dag etter dette radioinnslaget. Fremdeles er jeg i sjokk.


meggene  begge to
Her ser du de to damene bak radio Norges beste radioprogram; Oss megger i mellom. Lise Askvik og Astrid Gunnestad.

megge tilbehrNei, nå får jeg helle i meg ytterligere større doser beroligende etter det tilslørte sjokket idag. Gjett om jeg har lite å irritere meg over. Vi på bondelandet må sannelig ta vare på kulturhistoriske tradisjoner uten å miste fotfeste og vingespenn. Håper du har en deilig kveld med tonnevis av ekte tilslørte bondepiger.


signatur med fettfarge

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

38, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits