Sukker gir kviser. Prøv tre uker UTEN, så skal du se...

V I S S T   E R   D E T   R Å G O D T
Sukker er en av verdens største eksport og import artikler. Det sies at uten sukker produksjon går verden omtrent under. Mulig ikke så rart, så lenge land som f.eks Brasil har sukker som sin største eksportartikkel. Coca Cola ønsket å prøve ut en erstatning til sukker - nemlig stevia - men, dette ville påvirke verdensøkonomien så negativt at det ble hindret.
Du aner kanskje ikke hvor mye sukker du putter i deg hver dag, for du spiser også litt sukkerfrie matvarer, og drikker Pepsi Max eller annen lett brus? Knasker sukkerfrie pastiller og tygger sukkerfrie tyggegummi som f.eks extra. Så langt, så dumt.

sukker mer
D E   N A T U R L I G E   S Ø T N I N G S S T O F F E N E
heter sukker, honning, brazein, FOS (Frukoligosakkarider), stevia, fruktose, amasake, lakrisrot, xylitol, malitol, mannitol og sorbitol. Noen av disse søtningsmidlene er greiere å bruke enn annet - men sundt blir det ALDRI! Noen av disse søtningsstoffene kalles SUKKERALKOHOL. Det er sorbitol, xylitol, isomalt, mannitol, laktitol og maltitol. De er nesten like søte som sukker slik du kjenner det, og innholder like mye energi. Men bakteriene dine i munnen kan ikke bryte disse stoffene ned. Et høyt inntak av disse søtstoffene kan også virke avførende. 

sukker i fleng

B R U N T   S U K K E R 

er vanligvis vanlig sukker som er blandet med molasse (rårørsukker) og sprayet med caramel farge. Sprøtt., ikke sant? Du som trodde at jo brunere jo bedre? Rårørsukker er vanligvis hvitt sukker som er fareget. Helsebutikkene tilbyr deg melasse, råsukker, lønnesirup, fruktose og honning. Råsukker er ikke så raffinert som vanlig hvitt sukker, og derfor bittelitt bedre. Lønnesirup er sukker og vann. Fruktose kan være enten raffinert sukker eller en konsentrert eple og pære sirup uten tilsatt sukker. Derfor holder vi foreløpig en knapp på det siste alternativet her? Nesten all honning du kjøper innholder maursyre, benzosyre og salisylsyre. Vi stapper i oss giften sukker i tillegg til alt det andre sukkeret innholder. Det er mulig å bli sukkerfri selv, og enten du har vilje av stål eller får en time hos hypnoterapeut - så kan du kutte ut sukkeret og få et mye jevnere liv...
sukker mer2
F R U K T O S E
er bedre fordi det tas opp i kroppen mer langsomt, og GI (glykemisk indeks) blir jevnere og lavere. Med vanlig sukker stiger GI høyt og du daler like langt ned etterpå. Det er disse svingningene som gjør deg ekstra sulten, ekstra sukkerhungrig. Det er skrevet bøkjer på bøker om emnet og det eksisterer en "hvit kur" der du skal holde deg unna alt som er hvitt (og spiselig). Jo mer farge, jo mer næring. vel og merke ublandet og fersk. Tørket mørke matvarer som kaffe, tobakk etc. blir nok ikke bedre med årene:-) Men, det er altså at jo mer sukker du spiser, jo mer sulten blir du. Og rusen dette gir deg - gjør deg avhengig.

sukker mer4

B L I   K V I T T  S U K K E R B E H O V E T !
Med vilje av stål og tenner som ikke løper løpsk, så utfordrer jeg deg til å klare deg uten sukker i tre uker. TRE UKER! De fleste som har prøvd det, sier at sukkerbehovet blir helt minimalt. Du blir ikke lenger sjesken på godteri og annet søtt. Du har nemlig også din hjerne og den slukker ofte sorg, bekymringer og annet med søte saker. Søte saker, noe som øker GI og blir til sukker i kroppen er også gulerøtter og stekt løk. Visste du det?  Skulle du trenge mer informasjon om hva som holder din GI lavest mulig, i tillegg til å vite hva som er sukker og annet skadelig i? Sjekk disse nettsidene om Candida. ( Disse tåler blant annet ikke sukker. Du kjenner mulig også noen diabetikere? Lytt og lær!


sukker og seigmenn

T A  D E G  E N  P A U S E
idag uten å spise noe med sukker i. Klarer du det? Selv skal jeg nå lange i meg endel Pepsi Max. Den har masse Aspartam i. Dette er noe av det verste søtningsmiddelet som finnes. Varmes det opp (brusen står i solen, eller på varmekabler) blir aspartamen til tresprit. Det kan utvikle uansett fibromyalgi, leddgikt, MS, Parkinson, lupus, diabetes, epilepsi, Alzheimers, panikkangst og andre psykiske plager. I tillegg til svimmelhet, skjelving, migreneanfall, dårlig hukommelse, forvirring, depresjon, angst, søvnløshet, irritabilitet, fobier, høy puls, diaré, magesmerter, hårtap, kløe og utslett. Aspartam er i kategorien syntetisk søtningsstoff. Der finner du også Sucralose, Acesulfame K, Splenda, Cyclamate, Nutrasweet, Sunette, Alitame, Neotame, E 959, Sakkarin, Natriumcyclamat E952 og Kalsiumcyclamat E952.

H V O R F O R  V I L  V I  O S S  S E L V   S Å   V O N D T ?
Det er her det ligger. Hvorfor skjønner vi ikke at alt dette spesielt kunstige søtningsmiddelet og sukker ødelegger helsen vår? Det er verre en røyk, faktisk. Fedme, diabetes og ulike allergier er en kjempetrussel. Derfor leser vi ikke slikt som dette nøye nok. Vi gnur innpå med søte saker for å døyve hva vi hører. Du tror kanskje du lurer meg, men den eneste vi lurer er vel oss selv? Ja, sjokolade er godt. Tar du utfordringen og klarer deg uten sukker og søtningsmidler i tre uker? Jeg nesten lover deg helt vidunderlige resultater!!!

.....og hvis du spiser mye sukker øker GI, som igjen får kroppen din til å produsere mer olje og fett i hudlagene. (kort fortalt) og nå er det endelig bevist: Sukker gir deg økt mengde kviser. Ingen har lyst på kviser, og har du noen er første bud: slutt med alt av sukker og søtningsstoff - og spis slik en diabetiker gjør. Det er verdt et forsøk?

signatur med sukker

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

38, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits