Syk eller skulking?

c13ffc60965c405ea989ab1364dc8197


Du synes kanskje det er greit å være syk i blant og kan ikke forstå sjefen eller mamma som dytter deg videre - på jobb - på skolen. Klart det er lov til å være syk. Her i Norge er det både sykepenger og egenmelding. Kjekt hvis man trenger det.
At moralen hos noen om når man er syk, har synket under fornuftige grenser forstår ikke jeg.

Når arbeidstakeren kommer på jobb, kaster opp, besvimer eler spyr deg ned, da er det lett for oss arbeidsgivere å forstå.
Det er disse som har brukket neglen som derfor må være hjemme jeg ikke forstår. Det er de som ofte er syke dagen etter at de har vært ute på byen, det er de som knapt kan puste eller gjøre annet enn sengen som kanskje burde være hjemme. Men - så oppdager du at de har vært på stranden og solt seg. Du ser Facebook siden og skjønner de er i full vigør. Det er de som blir syke rett før og under skoleferiene. Det er de som blir syke når det er en fest på gang de ikke vil gå glipp av.
pondus lege
Noen mennesker klarer på mystisk vis å karre seg på jobb uansett. De skulket aldri skolen, og hadde minimalt med fravær. De skal være innlagt på sykehus før de lar være å stille på jobb. Det er disse som ofte også kommer FØR jobben starter - for å være klar. Det er disse som har nystrøkne klær, ikke har vært på sene fester dagen før, og de husker sine arbeidsoppgaver godt.
pausesigngo
Disse mønster ansatte tar sin pause, hverken kortere eller lengre enn de oppgir. De har ofte med seg niste, og de
setter stolen på plass når de reiser seg. Det er jo så mange som ikke tar pause idagens samfunn. De glemmer bare at
de snakker i mobiltelefonen, sender massevis av sms, setter seg ned og tar en brus eller røyk, de diller på badet
flere ganger enn du kan ane, de står og skravler med hverandre i lange baner uten å gjøre annet. Disse tror ikke de
tar pause. Disse tror at vi som sjefer ikke hører hvordan de regner med egenmeldingdagene og sykmeldingsdager når
det snakkes om ferie. For å ikke snakke om du som tar ut sykemelding og reiser på ferie! Du er verre enn verst!
260
          
i207661
Du som skulker mer enn mest - og tenker at det er helt greit - vi liker deg ikke. Uansett hvor pen og søt du er.
Uansett om du klarer å snakke deg bort fra det, for ofte er du en god kommunikator. Du kan snakke for deg og du får alltid mange tilhørere hva nå enn du mener. Bare så du vet det - det er DU som mister jobben først. Det er deg vi er lei av.
regsjukhusc
Hvor har det blitt av den dårlige samvittigheten din som tilsier at du klarer å komme på jobb, at du orker å ta deg sammen. At du holder ut. Altfor mange av dere har en slett arbeidsmoral - og akkurat nå er jeg kjempe lei av det!
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

38, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits