Jeg skulle LÆRE Å TEGNE - min første skoleoppgave

For en drøss med år siden - da jeg var nitten år - gikk jeg på grafisk utdannelse. Mamma hadde ment at det var lurt å bli forminsgslærer (slik at jeg kunne ha fri når mine barn hadde fri..) og siden jeg likte å lage ting med hendene, likte å tegne så tenkte jeg at mamma fortsatt var den klokeste av oss.

Ja, jeg har likt å tegne og drive med interiør, jeg ville jo også bli arkitekt en periode. Men, da jeg kom på skolen og vi hadde tegning, konstruksjon, typografi, fargelære og tegneteknikker - den verdenen var så stor og egentlig veldig ukjent. Her brukte vi skikkelig bra utstyr, i forhold til de tilfeldige blyanter og penner jeg tidligere hadde brukt. Og ikke minst måtte vi klare å tegne skygger, vår egen hånd, blomster som lignet på de blomstene vi hadde foran oss, malerier av husene og jeg oppdaget at jeg kunne svært lite. Men - dette var gøy! Dette var virkelig som å komme inn i en slags drømmetilstand etterhvert.

En dag knekte jeg den første lille koden - og klarte å få bilder inni hodet som jeg klarte å gjengi nøyaktig på papiret. Før var det å tegne f.eks en giraff som så ekte ut, veldig utfordrende. Klart halsen er lang, og den er omtrent oransj. Der hadde det stoppet. Etter svetting og streving, øving og prøving plutselig så jeg skygger og alle formene. ( synes jeg selv:-) ) og da vi fikk en oppgave om å lage barnebok cover med dyr utenpå, var jeg skikkelig stolt husker jeg da jeg leverte min første akvarell inn, og tegnet med prikketeknikk... Det sier kanskje ikke deg noe, men dette var en helt ny verden for meg.
den forunderlige frste bok 1990

Den oppgaven, det bokcoveret, fant jeg for noen dager siden igjen. Da ramlet det inn minner om endeløse netter hvor skyggene danset og lurte meg, kniver som jeg spisset blyantene mine med, letraset kataloger vi brukte til å finne bokstavtyper for deretter å konstruere dem med passer og linjal. Og repro kameraene. Nå lager vi jo nesten alt med våre deilige Mac´er.... Her på mitt kontor har jeg tonnevis med fabelaktige penner, tegnebrett til maskinen, all verdens akvarellskrin, ark i ulike kvaliteter og penner for enhver anledning. Jeg er helt freak på tegneutstyr.
den forunderlige bakside 1990
Så her viser jeg deg min første akvarell, og min første skoleoppgave fra 1989. Snart tyve år siden! Hadde nok ikk tegnet det likt i dag, men du verden så godt jeg kjenner igjen alle minnene som ligger i denne barneboken. En dag skal jeg nemlig skrive alle de bøkene ferdig som jeg har begynt på. Og hvem vet - kanskje jeg bruker omslaget som inspirasjon?
Forresten - husk at vi snakker 80 årene når du ser fargevalgene mine.... Fersken.... mintgrønt......:-)

4 kommentarer

Marie

01.mar.2009 kl.14:29

Åh, de akvarellene var KJEMPE fine. Jeg tenkte ikke at fargene var 80-talls i alle fall, du kan bruke de akkurat som de er :)

Katrine

04.mar.2009 kl.18:13

Har du tegnet de der? De var jo kjempe fine!! :)

Céline

04.mar.2009 kl.23:38

Jepp - jeg tegnet det som første tegning jeg skulle levere på skolen. Det var kjempe gøy og veldig utfordrende. Det er jo et halvt liv siden.... i 1989, tror jeg. Er jo en dame oppe i årene snart, he he

Céline Thommesen

05.mar.2009 kl.21:11

Tusen takk! Ja, jeg har tegnet dem. Det vil si med penn og akvarell. Det var tross alt den første tegningen jeg har laget med akvarell og penn. Tok tid, men for å være nitten år den gangen - er jeg litt stolt at jeg klarte det:-)
Ha en deilig kveld!

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

38, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits