Céline, Selma, Iselin, Celina og Samuel har navndag idag. Hurra!

Hurra for alle som heter Céline idag! 21. februar har alle som heter Céline, Selma og Samuel navndag.
I 2007 var jeg den som ble fortalt om i Aftenposten.

Selv er jeg den 5 i vår familie som heter Céline. Da jeg ble født (1970 - gørrlenge siden) så var vi under fire stykker i Norge som heter det. Idag er det 2450 personer i Norge med samme navn. Personlig tror jeg alle er oppkalt etter meg:-)
I vertfall vet jeg om noen....

Celine betyr utrolig nok himmelsk, himmel. Stammer antakeligvis fra det latinske ordet Caelum som betyr himmel.
Etter at jeg kjøpte et pensjonat langs E18 på sørlandet, og kalte det Englegaard, valgte jeg navnet sjefsengel -
så alt himmelskt liker jeg tydeligvis.

Etter at Céline Dion ble kjent, var det utrolig mange flere som klarte å oppfatte navnet mitt, og ikke minst stave det.
Jeg var vant til at hvis noen ropte Céline - så var det kun meg som ble ropt på. Nå har sikkert både alder, hørsel og erkjennelsen om at jeg ikke er alene lengre om navnet, gjort at jeg knapt reagerer:-) Nesten.

Céline Dion er en av de kjente Célinene - i tillegg til en fransk (mannlig) forfatter som heter Louis-Ferdinand Céline - altså som et etternavn. I 1972 skrev Patti Smith en bok som heter Seventh Heaven - og et av poemene heter Céline. Hennes passord til nesten alle hennes poemer er lengsel, beskrevet slik:

My step is heavy
but I can fly like an angel.Det er også kjempestas at det er en kleskolleksjon som heter Celine. Det koster absolutt flere lapper å handle der, men du verden så morsomt med litt stæsj med eget navn på.

Selma er det 2319 som heter og Samuel er det 1006 som heter. Celina er det 1237 som heter og Iselin er det 2630 som heter og kun 136 heter Seline (her mener jeg at noen bare ikke har skjønt stavemåten??) Navnet Selin har 78 personer ( og er en enda mer uvant måte å fornorske navnet på) og de som nesten forstod det kalte jentebarnet Celine - 127 stykker.

Céline har en stum e på slutten - så korrekt måte å uttale navnet på med slik stavelse er "Celin" . I tillegg hører det til en aksent de guy, som gjør at du skal vektlegge første e... Men, at jeg har blitt kalt alt fra Liv Helen til Cecilie og Celain er gode minner å ta med.

Her er utklippet fra Aftenposten, 2007:


aftenposten navndag cline


Jeg er overbevist om at navnet ditt KAN være med på å gjøre noe med deg.Det er annerledes å hete noe som få heter, enn f.eks Laila  som 11.671 heter eller Kristin som 17.039 heter. Olsen finnes det 52.184 som heter...
Betyr navnet DITT noe for deg? Har det preget deg?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

38, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits