Heia Mette Marit & Haakon Magnus - 25.08.2001

I et forsøk på å finne noen gamle bilder og brev jeg skulle scanne inn til en artikkel til KK - så fant jeg noen store minner fra den dagen Kronprinsesse Mette Marit skulle gifte seg med Kronprins Haakon Magnus. Da bodde jeg i Lille lørdags opphavssted: Æendal - rifla påmm fri byen over alle byer.

Noen kreative sjeler rundt om i landet arrangerte festligheter og feiringer av denne stoooore begivenhet. Jeg ble invitert på Prinsesse-fest - med nærmere 100 gjester på Havnepuben i Arendal. Antrekk: Galla! Fordi jeg tenkte jeg ville bli med på festen, men samtidig ha det litt gøy, så troppet jeg opp i "toppen" som tidligere var litt av min brudekjole (!! Bare den gangen var det med offwhite skjørt til) og selvsagt JOGGESKO. Mette Marit var jo for hundre år siden kjent for å ta i bruk vettugt fottøy. Hva er bel bedre enn glitter og stas - og deilige sko?

Ingen prinsesse uten en krone.... Så jeg fant frem ståltråd, hønsenetting, pappmassje og perler - og lagde min egen krone.
Jeg rager 183 cm over moder jord, så med en noe høy krone ble jeg rett og slett veldig høy. En venninne av meg, som kom på et glass champagne før vi dro - hade laget buketter til oss alle. Buketter har alle prinsesser:-)

Da vi ankom Havnepuben - stod flere tv kanaler der - og gjett hvem som ble zoomet inn i hytt og gevær. Plutselig blir jeg intervjuet av dagsrevyen/kveldsnytt på Nrk og bruddstykkene jeg husker fra dette var spørsmålene:
Er du misunnelig på Mette Marit? Er ikke Haakon Magnus kjekk?  - Selvsagt, kjære landsmenn, selvsagt var jeg misunnelig for verdens flotteste Kronsprins! Jeg svarte ikke helt det, men det er det jeg mener:-)
Her er minnene (bildet er fra Agderposten):

prinsessefesten

Et lite diplom fikk jeg også - for å være beste eventyr prinsesse:

diplom prinsessefesten

Og her er prinsessekronen idag - godt bevart på soverommet mitt. Hadde den først på rommet "Halve Kongeriket" ( et av gjesterommene på Englegaard, men da ble kronen nesten misbrukt/ødelagt. Barn er optimister:-)  )

krone p hylleIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjefsengel

Sjefsengel

38, Tvedestrand

Med egne vinger har jeg flydd ut i verden... Underveis har det blitt mange små og store engleblikk. Det er disse jeg vil dele med deg.

Kategorier

Arkiv

hits